INSIDER

Döbbenetes: Megszökött a sorozatgyilkostól a 15 éves kamaszlány

Kara 15 éves volt, amikor a sorozatgyilkos elrabolta őt és 18 órán át fogva tartotta. Most elmeséli, hogyan sikerült túlélnie a borzalmakat.
  • Szerző: Buster

Kara Robinson ma 34 éves és rövidesen egy dokumentumfilmet mutatnak be élete legszörnyűbb napjáról, amikor Richard Evonitz fegyvert nyomott a tarkójához és arra kényszerítette, hogy beszálljon az autójába. A majd 20 évvel ezelőtti események döntően befolyásolták Kara életét…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kara Robinson Chamberlain/Mirror

Az akkor 15 éves lány feltehetően csak a lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem ő lett a sorozatgyilkos következő áldozata. Kara ugyanis abban a pillanatban, amikor rájött, hogy mi történik vele, eldöntötte, hogy együttműködő, mi több kedves lesz elrabolójával, és azt is elhatározta, hogy megpróbál megszökni a férfi otthonából, ahová az elhurcolta.

Karának persze fogalma sem volt róla, hogy Richard Evonitz korábban már három lány meggyilkolt. Abban a pillanatban, amikor éreztem, hogy fegyvert nyomott a tarkómhoz, arra gondoltam, hogy belemegyek, azt teszem amit mond és lehető legkedvesebb leszek vele, hogy elhiggye, nincs szándékomban megszökni. Az agyam átkapcsolt túlélési módba”- mondta a Mirrornak a Columbia államban élő nő, aki ma is pontosan emlékszik minden apró részletre. Kinyitotta nekem az autó hátsó ajtaját és be kellett másznom egy nagy műanyag ládába. Próbáltam nyomon követni, hogy hányszor és milyen irányba fordultunk, mire a házához értünk. Ekkor döbbentem rá, hogy valószínűleg nem akar majd elengedni és csak rajtam múlik, hogy túlélem -e a dolgot, vagyis meg tudok -e szökni ezért igyekeztem a legtöbb információt begyűjteni arról, hogy merre is lehetünk”- mesélte a lapnak Kara, aki 18 órán át raboskodott a férfi házában, miközben annak felesége éppen Disney World-ben volt az édesanyjával.

Fotó: FBI

A kamaszlány folyamatosan kérdéseket tett fel elrabolójának, vagyis információt gyűjtött a kilétéről. Egy hűtőmágnesről például megjegyezte a fogorvosának a címét. Eközben végig drog hatása alatt volt, hiszen az elrabolója folyamatosan belőtte őt, hogy ne ellenkezzen, amikor szexuálisan közeledett felé. Nem volt kérdés, hogy menekülni fogok. Csak azt kellett kitalálnom, hogy mikor és hogyan”- emlékezett vissza Kara, akit Richard Evonitz az ágyhoz bilincselt, majd elaludt.

A lány ezt az alkalmat ragadta meg. Sikerült kiszabadítania magát és óvatosan az ajtóhoz ment, ami különböző tárgyakkal volt eltorlaszolva. Ő azonban érezte, hogy nincs más esélye a szökésre, így gyorsan felszabadította a kijáratot és az utcára rohant, ahol egy autóstól kért segítséget. Evonitz a rendőrség kiérkezésekor már nem volt a házban, de rengeteg nyomot hagyott. A DNS-teszt pedig beigazolta, hogy korábban három lányt ő gyilkolt meg, miután elrabolta őket. Ekkor szabályos hajtóvadászat indult ellene, ami több államon át vezetett. Végül a tetthelytől 500 mérföldre kerítették be egy sikátorban, három nappal azután, hogy elrabolta Karát. Richard Evonitz ott helyben főbe lőtte magát, hogy elkerülje a felelősségrevonást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?