INSIDER

Emberi egészségre ártalmatlan rovarirtó volt a teherautóból kidobott idegméreg

Kedden hozták nyilvánosságra, hogy a NAV nyomozói elől menekülő férfi 42 kg fehér port hajított ki kisteherautójából. Az eset Csongrád és Békés megye határán történt. Az anyag esővel vegyülve idegméreggé vált, de mint kiderült, egészségünkre nem káros.
  • Szerző: Ripost

A sofőr Tótkomlós és Makó között haladt, amikor a NAV ellenőrei meg akarták állítani. Ekkor megpróbált elmenekülni, közben egy kartondobozt dobott ki kocsijából.

Miután az ellenőrök lekapcsolták a férfit, visszamentek a gyanús dobozért és látták, hogy az anyag egy része a helyszínen szétszóródott. A pénzügyellenőrök azonnal hívták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait. Aznap esett az eső, így a fehér por vízzel vegyülve idegméreggé vált, ezért értesítették a rendőrséget is.

Kiderült, hogy klórpirifosz hatóanyagú rovarirtóról van szó, ami az emberi egészségre és a környezetre ártalmatlan – tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal a %%-ot.

A Magyarországon nem engedélyezett Saturn Terra talajfertőtlenítő szer a kormányhivatal vegyszerraktárába került. Később megsemmisítik a mérget.

A férfi egyébként semmilyen papírt nem tudott bemutatni a szállítmányról és a beszerzés körülményeiről sem mondott semmit. Nyomozás indult ellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?