INSIDER

Ember nagyságú nővérkét hajtogatott a vak lufis

Különleges lufiszobrokkal köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját Lakatos Norbi, a vak lufis.
  • Szerző: Ripost

Elsőként Béla készült el, aki lehet orvos, műtős, vagy bármilyen egészségügyi dolgozó.

„6,5 órán keresztül készítettem, összesen 90 lufiból áll. Kezével megálljt mutat, vagyis arra hívja fel a figyelmet, hogy most aki csak teheti maradjon otthon és segítsen az idős és beteg embereknek„ – mondta a -nak Norbi.

A facebookos bejegyzésre sokan reagálták és kérték, hogy készítse el Béla párját is. Így született meg Zsófia, aki Norbi unokahúgáról kapta a nevét.

„Őt 5 óra alatt sikerült meghajtogatnom és 70 lufiból áll” – tette hozzá a fiatalember, aki azt is elmondta, hogy 3 évvel ezelőtti veseátültetése miatt rendszeresen kontrollra kell járnia és így szerette volna megköszönni az egészségügyi dolgozóknak, amit értünk tesznek ezekbe az időkben.

A férfi 28 évesen vesztette el a látását. Cukorbetegként belelépett egy rozsdás szögbe és vérmérgezést kapott. A lábát megmentették, de a cukrára nem figyeltek és megvakult.

Mint lapunknak elmondta nem áll meg két figuránál, a harmadik lufit a kalocsai kórház dolgozóinak készíti. Aki lát benne fantáziát és ilyen módon szeretné megköszönni a egészségügyi dolgozóknak, hogy kitartanak és dolgoznak, akár személyes érintettség okán, akkor Norbitól, a honlapján keresztül akár rendelhet is egy másik nővérkét, vagy orvost is hálája jeléül.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?