INSIDER

Eltűntek a betiltott, mutáns növények a 6. kerületből! Vajon mi történt?

Alig két héttel ezelőtt virágosították az Andrássy út környékén található impozáns utcákat. Kisvártatva kitört a botrány!
  • Szerző: Ripost

Az önkormányzat hatalmas, kültéri virágtartó edényeket helyezett ki, pompázatos petúniákkal, melyek kétségtelenül üdítő látványt nyújtanak a betonrengetegben. 

Csakhogy a lila, kék, fehér és ciklámen árnyalatú petúniák közé szokatlan színű, narancssárga tövek is bekerültek. Kiderült, hogy a bizarr árnyalatú virág valójában a NÉBIH által betiltott mutáns, kitört a botrány.

A narancssárga petúnia verziót ugyanis engedély nélküli géntechnológiai módosítással hozták létre, és egész Európában betiltották!  Magyarországon a  NÉBIH forgalomba hozatali tilalmat rendelt el,  és azt kérte, hogy aki vásárolt belőle vagy magról nevel ilyet otthon, az sürgősen semmisítse meg.

Mindezek fényében különösen meghökkentek az 6. kerületiek, amikor megjelentek a mutáns virágok az Andrássy út környékén, pláne, miután a %% felhívta a figyelmet az az ügyre.

Hogy, hogy nem, mára eltűntek a narancssárga petúniák a közterületi virágtartókból!

Maradtak a lila, a ciklámen és a rózsaszínű tövek.

Nem kizárt, hogy a hivatalban valakinek leesett a tantusz, vagy végre felfogták az ügy komolyságát. Csak csendben jegyezzük meg, hogy a génmutációs eljárásokról mit sem sejtő környéken élők közül már többen várták, hogy az elnyíló virágok magokat hozzanak. Arra pályáztak ugyanis, hogy gyűjtenek belőle, hiszen az igazi különlegességnek számító fajta remekül mutatott volna jövőre a kiskertekben és a balkonokon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?