INSIDER

Elszólta magát Dobrev Klára: ismeri a körözött bolgár bankárt!

Elszólta magát egy tévényilatkozatban Dobrev Klára, írja az Origo. Gyurcsány Ferenc felesége egy baloldali rendezvényen az ECHO TV kérdésére válaszolva közölte, hogy megszakította a kapcsolatot az azóta 600 milliárd forintos csalás gyanújával körözött bankárral - megszakítani pedig csak azt lehet, akivel korábban már volt.
  • Szerző: Ripost

A  %% robbantotta ki a botrányt múlt héten, amikor megírtuk, hogy az Interpol a lehető legmagasabb, Vörös Riasztás fokozaton adott ki elfogatási parancsot a Gyurcsány házaspárral is üzletelő Cvetan Vaszilev ellen, aki bűntársaival együtt közel kétmilliárd eurót lopott el. Miután az üzleti kapcsolatot Dobrev Klára tagadta, a %% bizonyítékokkal is szolgált a Gyurcsány és a Vaszilev házaspár kapcsolatáról. A kétes módon megszerzett összeget a Dobrev Klárával baráti kapcsolatot ápoló Antoaneta Vaszileva svájci ingatlanokba fektette. A bolgár nőtől egyelőre hétmilliárd forint értékű vállalati részvényt, húsz egyéb bankszámlát, négy gépjárművet, 288 festményt, tizenhat ingatlant foglaltak le a bűnüldöző hatóságok Szófiában. A cégbírósági iratok szerint a Gyurcsány-Dobrev házaspárnak szoros üzleti kapcsolata, közös cége (Cellum Bulgaria AD) van a nemzetközi körözés alatt álló Vaszilev családdal.

Most az Origo arról számolt be hogy Dobrev Klára, aki makacsul tagadta a kapcsolatot, egy rendezvényen az Echo tévé kérdésére elszólta magát. Azt mondta:

Amikor kiderül egy mobilfizetési projektben, hogy Bulgária negyedik legnagyobb bankjával (...) gondok vannak, és egyébként ennek a projektnek (...) mi is károsultjai voltunk, mert bedőlt a projekt, az összes munkánkkal, a pénzünkkel együtt, akkor én megszakítom mind az emberi, mind az üzleti kapcsolatot azzal, akiről azt feltételezem, hogy tisztességtelen.

Kapcsolatot megszakítani azzal lehet, akivel előtte kapcsolatban álltunk, így a portál szerint Dobrev Klára valójában elismerte, amit eddig tagadott: kapcsolatban állt a Vaszilev házaspárral és a bankkal.

Múlóban van az amnézia?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?