INSIDER

Elképesztő, mi történt a családdal, miután az édesanya megkapta a védőoltást

A család megtapasztalta, hogy mi a különbség oltott és oltatlan között, a történetükből kiderül, hogy mennyire véd az oltás.
  • Szerző: Ripost

Az első oltás még nem ad teljes védettséget. Annak kialakulásához két oltás szükséges, a második után alakul ki az a védettségi szint, amit a klinikai vizsgálatok alapján ígérnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tapasztalatok szerint viszont már az első Covid-19 vakcina beadása után is kezd kialakulni a védelem.

első oltás

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Az első oltás ellenére el lehet kapni a vírust, de enyhébb lefolyás várható, ha már legalább egyik oltást megkaptuk. Ezt bizonyítja egy budapesti anyuka története, amit a Facebookon osztott meg.

„A második Pfizer előtt fertőződtem meg. Mivel már voltak tünetek, lemondtam a második oltást. Meglepődtem én is, hogy mennyire védett ez az egy oltás is. A férjem, aki nem oltatott, kórházba került. Az óvodás korú gyerekeinknek is voltak tüneteik. Én jobban viseltem, mint a gyerekek, nagyon enyhék voltak a tüneteim. Biztos vagyok benne, hogy ezt csak az oltásnak köszönhetem” – magyarázta a családanya.

Müller Cecília viszont elmondta, nem érdemes hezitálni, mindenképp kérjük a második oltást! Külön kért mindenkit arra, hogy ne hanyagolja el a második oltás felvételét, ez garantálja a gyártók szerinti védelmet a vakcina részéről.

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokat, valamint azok, akik arról SMS értesítést kapnak Szputnyik vakcinára is foglalhatnak. A 16-18 éveseket arra kérik, hogy péntekig regisztráljanak az oltásra. A kormány mai ülésén ismét értékeli a járványügyi helyzetet.

Mindenkit arra kérnek, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

És ezeket olvastad már?