INSIDER

Először járt bent fiánál a körúti robbantó apja, megijedt attól, amit látott

Először látogathatta meg fiát a börtönben a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi édesapja, bár nagyon várta a találkozást, mégis szomorú szívvel távozott a láthatásról.
  • Szerző: CsR

- Nehéz volt így látni a ­fiamat – kezdte az apa, aki letartóztatása óta először látogathatta meg a körúti robbantással gyanúsított gyerekét. – Igazság szerint nem nagyon tudtunk egymásnak mit mondani. Laci nem megtört, inkább értetlen: csak kapkodja a fejét, és nem érti, mit is akarnak tőle.

Az apa még mindig képtelen elhinni, hogy valóban a fia robbantott a Teréz körúton szeptember 24-én, és ezt érvekkel is alátámasztja. Szerinte László, bár fizikából mindig jó volt, a kémiához sosem értett. Rettenetesen rossz a  kézügyessége, édesapja szerint békés a természete, el sem tudja képzelni, hogy, fia képes lenne egyedül megalkotni egy távirányíthatós bombát. Az apa azt mondja, hogy nehéz volt a rácsok mögött látnia a fiát, szomorú szívvel jött el  a börtönből.

– Másodszor kell megküzdenem a fiamért, de, mint először, most is állok a nehézségek elébe

– mondta.

A férfi szerint minden baj akkor kezdődött, amikor hazajöttek Uruguayból, ahol öt évig éltek, az apa oda szöktette meg két gyerekét.

- Hazajöttünk, és a társai sajnos csodabogárként tekintettek rá. Legfőképp azért, mert korábban külföldön élt. A beilleszkedését az sem szolgálta, hogy társaival ellentétben nem ivott, és cigarettát sem szívott soha. Szóval nem lett népszerű a társai között, de konfliktusai sem voltak – mondta az apa a Blikknek, aki azt is elárulta, hogy miből volt pénze a gyerekének arra a titkos rejtekhelyre, amit egy Zala megyei pincesoron vásárolt. Az apa azt mondja, gyerekkora óta spórolt.

 

És ezeket olvastad már?