INSIDER

Élőben közvetítette az ámokfutását egy budapesti férfi – videó

Életveszélyesen szlalomozott a forgalomban, az őrületet pedig élőzte a Facebookon.
  • Szerző: Ripost

Élőben közvetítette egy férfi a Facebookon, ahogy egy luxusautóval száguldozik az autók között a forgalomban Budapesten. Szó szerint szlalomozott a kocsik között. A férfi egy lakótelep parkolójában nagy sebességgel driftelt is, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

A vezetéstechnikai szakértő szerint életveszélyes a forgalomban szlalomozni az autók között.

„Az, amikor a kormányt rángatja így egyik sávból a másik sávba ez a közlekedés többi résztvevőjét, hiszen váratlanul átmegy az egyik helyről a másik helyre, ott a konténeres autó, ha hirtelen befékez és nem tud átmenni a másik oldalra és a jobb oldalon éppen mellé megy valaki, akkor ott baleset van” – mondta el a Tényeknek Csörgő László.

Azonban ezzel még nincs vége az ámokfutásnak. A sofőr egy lakótelepen többször is nagy sebességgel driftel a kocsival. Szerencse, hogy nem történt baleset, és nem ütött el senkit. Olyan gyorsan autózott, hogy könnyen tragédia is történhetett volna.

„Az egész magatartás, amit itt ez az úriember bemutat a filmen, az nem igazán a közútra való, az a vehemencia, az a hév. Ahogy ezt az autótesztet fölrakta a közösségi oldalra, azt gondolom, hogy nem igazán egy felelősségteljes vezetőre utal.”

A szakember szerint egy ilyen erős autóval csak zárt pályán szabad nagy sebességgel tesztelni. A közúton fokozottan balesetveszélyes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?