INSIDER

Elmenekülnek az óbudaiak a Sziget miatt

Jó egy hét együttlét és éljen a szeretet forradalma, de az óbudai lakótelepen élők úgy érzik, az árat nekik kell megfizetniük, s ebben az időszakban legszívesebben elmenekülnének. A bulizók ugyanis nem csak a Szigetet, de az egész környéket birtokba veszik.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hosszú, tömött sorokban mennek a fiatalok a HÉV-megállótól a Sziget bejárata felé. Akik letáboroztak már, azok közül sokan napközben kifelé igyekeznek: a közeli Auchanban olcsóbb minden, esznek-isznak és szemetelnek az utcán. A parkolóban alkalmi bulik kerekednek, szól a zene, megy a pogo.

A nagyáruházban olyan komoly a biztonsági ellenőrzés, mint egy reptéren. Rendkívüli rendszabályokkal és megduplázott biztonsági szolgálattal várják a bulizókat. A %% munkatársait egy biztonsági őr engedte be a kulisszák mögé.

Nyitástól zárásig megkettőzték az őrzést

– árulja el.

„A parkolóban is járőrözünk, a bulizók elfoglalták az egészet. Örülünk nekik, de amit művelnek, annak nem. Senki sem vihet be az áruház területére hátizsákot, de még kistáskát sem. Sőt, italokat, de még vizes palackot sem hozhatnak be.”

„A legtöbb fiatalra viszont azért kell rászólni, mert félmeztelenül, mezítláb akar bejönni vásárolni…”

A lakótelepen élők jobban teszik, ha más boltot választanak, a többség azt mondja, ha tehetné, legszívesebben elutazna a Sziget Fesztivál idejére. Sokan meg is teszik, már eleve úgy időzítik a szabadságukat, hogy a Sziget idejére essen.

Kíváncsi vagy, hogy a panelekben élők mit mondanak a Sziget Fesztiválra? Akkor keresd a szombati %% napilapot az újságárusoknál!

címkék:
És ezeket olvastad már?