INSIDER

Ellopták a súlyos májbeteg kislánynak érkezett adományokat

Nem kapták meg azokat az adományokat, amik a súlyos májbetegségben szenvedő Hanna részére érkeztek, állítja a kilencéves kislány családja. A számla fölött, amire a gyereknek gyűjtöttek, nem ők, hanem „jóakarók” rendelkeztek. Most a család feljelentést tett.

A kilencéves Hannát nagymamája, a kiskunhalasi Vörösné Ildikó neveli. A kislánynak nehéz sors jutott: 2010-ben májműködés és epecsatorna nélkül született, édesanyja, édesapja lemondott róla. Ekkor vette magához Ildikó és a férje: azóta is minden idejüket és pénzüket a beteg gyermek felnevelésének szentelik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hannát Németországban műtötték meg, és erre ráment minden pénzünk”

– meséli Ildikó.

„Először a lakóhelyünkön ajánlották fel többen a segítségüket, többek közt az akkori polgármester, amit nagyon megköszöntünk. Néhány nap alatt bekerültünk a hírekbe és az újságokba, és kaptunk egy számlaszámot, hogy arra küldhetik az adományozók a pénzt Hanna gyógyulására. Ehhez a számlához azonban mi nem fértünk hozzá, hanem volt két „segítő”, akik intézték az ügyeket, amíg mi többször megfordultunk Németországban a klinikákon.”

Ildikó vakon bízott a két férfiban, közben idejük, erejük sem volt azzal foglalkozni, kik és mennyit küldenek a számlára, a kislány gyógyíttatásával voltak elfoglalva. Utólag kiderült, hogy Hanna számláját kifosztották.

„Amikor szükségünk volt a pénzre, akkor derült ki, hogy a számla majdnem üres. Pedig tudtuk, hogy cégek és magánszemélyek is utaltak nekünk nagyobb összegeket. Megtudtam, hogy kinyomtatták Hanna fotóját, de egy másik számlaszámot írtak alá. Kihasználtak bennünket, Hanna betegségét, ellopták a neki szánt pénzt, miközben alig tudjuk
fizetni a gyógyszereket és az albérletet” – kesereg a nagymama.

Fotó: Sulyok László

Most mégis abban bízik, hogy a pénz vagy legalább annak egy része megkerül, és akik visszaéltek a bizalmukkal, azok elnyerik méltó büntetésüket. Jelentkezett ugyanis egy asszony, aki koronatanú lehet az ügyben, az egyik hajdani „segítő” elvált felesége, akinek vannak információi arról, pontosan mi történt a Hannáéknak szánt adományokkal.

 

Küzdelmesen indult Hanna élete

A nagymama elmesélte: Hanna betegségéhez valószínűleg hozzájárult, hogy az édesanyja alkoholista, ivott és dohányzott a terhessége alatt. A gyermeknek születése után májátültetésre volt szüksége, szerencsére a nagymama megfelelő donornak bizonyult.

„A májátültetést követően szívinfarktusom volt, de nekünk a férjemmel csak az volt a fontos, hogy Hannikám életben maradjon, egészséges legyen”

– meséli a nagymama.

„Másfél évig minden rendben volt, de aztán jött a sokk: újra meg kellett műteni Hannát. Hihetetlen, de néhány nap alatt találtak neki egy donort, Németországban műtötték meg. Azóta jól van. Ő egy igazi csoda!”

 

Melléjük álltak a jogvédők

Megkerestük Vidák Aladárt, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő
Egyesület elnökét, aki dr. Székely Gábor ügyvéddel karöltve küzd
Hanna családjának igazáért.

„Amikor az egyesületünket megkereste a nagymama, azonnal
elvállaltuk az ügyet”

– kezdte Vidák. „Miután átolvastuk az iratokat és megtudtuk, van egy koronatanú, joggal állíthatjuk, hogy elsikkasztották a gyermeknek szánt adományokat. A rendelkezésre álló iratok és vallomások birtokában meg tudtuk tenni a feljelentést. Bízom benne, hogy a tanúnk kitart, mert megfenyegették, hogy azonnal felejtse el ezt az ügyet, különben bajba kerül. Ez is azt bizonyítja számomra, hogy Hanna családjának igaza van, valóban csalás vagy sikkasztás történt.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?