Létrehozva: 2022.01.11.

Tátva marad a szád: elképesztő újdonságokkal rukkolt elő a Fővárosi Nagycirkusz!

Január 11–17. között rendezik meg a XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Az idei esemény számos újdonságot tartogat a látogatóknak, hiszen sok fejlesztés történt a Fővárosi Nagycirkuszban, emellett a nézők egy különleges rekordkísérletnek is a szemtanúi lehetnek, valamint a gyerekek egy virtuális valóság játéknak köszönhetően akár 7 méter magasságba is emelkedhetnek.

Aki lemaradna a hét közepén kezdődő eseményről annak sem kell aggódni, ugyanis lesz egy utóműsor, ahol a fesztivál díjazottjai lépnek majd fel.

A világ minden tájáról érkeznek Budapestre

Az idei fesztiválra nem csak Európából, de a világ szinte minden pontjáról jönnek versenyzők. Köztük lesznek olyan résztvevők is, akik korábban már jártak a Cirkuszfesztiválon. „Mint minden Cirkuszfesztiválon, most is megpróbáljuk elhozni a Fővárosi Nagycirkuszba a cirkuszvilág krémjét. Szerintem egy nagyon nívós műsort láthat a közönség, szakmailag is tényleg a legjobbak látogatnak el a Fővárosi Nagycirkuszba, a világ szinte összes tájáról Mexikótól Kolumbiáig, Európa számos országából és Etiópiából is, tehát ez tényleg egy nagy nemzetközi fesztivál lesz” – mondta Graeser József a Fővárosi Nagycirkusz szakmai igazgatója. A szakember elárulta, hogy hozzávetőlegesen 14 országból jönnek a rendezvényre. „A Budapest nemzetközi cirkuszfesztivál egy nagyon nívós fesztivál, legalább a világ 3-5 legjobb fesztiválja között van” – hangsúlyozta a szakember a Metropolnak.

Fotó: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz

Magasabbra, magasabbra és magasabbra

Az első Cirkuszfesztivál óta nagyon sok változáson és fejlődésen ment keresztül a világ és maga az esemény is. A technikai fejlődés most már elengedhetetlen. „Minden változik, minden egy kicsit jobb lesz, újabb lesz, 1996-tól rengeteg technikai dolog is segíti a cirkuszművészetet, azon kívül megpróbáljuk a társművészeteket is bevonni a cirkuszművészetbe és színesebbé tenni az előadásokat” – mondta Graeser József, aki elárulta, hogy idén bekerült egy forgószínpad, ezzel is látványosabbá téve az előadást, emellett nagy fejlesztés zajlott le az úgynevezett ember emelőmotorokon, amelyek abban segítenek az artistáknak, hogy különböző gyorsasággal a levegőbe jussanak. „Az élő shownak a varázsa így még nagyobb lesz” – hangsúlyozta a Fővárosi Nagycirkusz szakmai igazgatója.

Fotó: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz

A legjobb versenyzőket díjazzák is

A fesztiválon ebben az évben is fellép magyar versenyző, aki a szakmai igazgató szerint bármelyik díjat bezsebelheti. „Nálunk arany, ezüst és bronz „Pierrot” díjak vannak, általában két arany, három ezüst és három bronz díjat szoktunk kiosztani, mivel nagyon nívós a műsor, így most még nem lehet tudni, hogy idén mennyit osztunk ki” – mondta Graeser József. „Mivel van magyar résztvevője a fesztiválnak, Richter Kevin, akinek az ugródeszka csoportja is fellép a fesztiválon, reméljük, hogy díjat fog nyerni” – fogalmazott a szakember, aki hozzátette, hogy nem csak a szíve húzza a magyar fellépő felé, hanem Richter Kevin szakmailag valóban a világ élvonalában van.

Fotó: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz

Akár kötéltáncosként is kipróbálhatjuk magunkat

Egy különleges élménnyel várja a látogatókat a Fővárosi Nagycirkusz, ugyanis a virtuális valóságnak köszönhetően a résztvevők kötéltáncossá válhatnak és átélhetik milyen érzés hét méter magasban lenni. A nézők a játékot a cirkuszfesztivál ideje alatt az épület előtti gömbsátorban próbálhatják ki. A játékot egyszerre egy ember használhatja, aki egy szemüveget kap, amivel szabadon lehet majd mozogni és eljutni a kötél egyik végétől a másikig. A játékot bárki kipróbálhatja, nem veszélyes, mivel a valóságban nem sétálnak majd a magasban. Aki esetleg tériszonyos lenne, annak sem kell aggódni, ugyanis a „látványmagasság” állítható lesz.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péteren és a rikácsoló sorozatszínészen röhög az internet - mémek

origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

mandiner.hu

Brüsszeli öngól! Nem tudom helyeselni, hogy félbeszakították Brüsszelben Orbán Viktorék rendezvényét

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Megdöbbentő, mit mondott a karambolozó autós a földön fekvő, sérült egri motorosnak

INSIDER

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

INSIDER

Fiatal csillagok százait nézheted meg, azt is eláruljuk, hogy mikor kell az égre tekintened

INSIDER

Újabb riasztást adtak ki: pokoli, ami perceken belül lecsap több vármegyére is