INSIDER

Elképesztő magyar rekordkísérlet indult, ami téged is garantáltan boldoggá tesz

Bejött a kezdeményezés: már most rengeteg a jelentkező.
  • Szerző: Indie

A „Mondj egy jó dolgot” rekordkísérlet a miskolci Egy Jó Dolog Egyesület nevéhez fűződik, amit olyan segítő szakemberek és pedagógusok hoztak létre, akik saját élettapasztalataikat felhasználva szeretnék megmutatni az embereknek, hogy mindig van választásuk és döntési lehetőségük egy adott élethelyzetben. Az alapítvány csapatépítés, kommunikáció és konfliktuskezelés területén tréningekkel; motivációs előadásokkal; valamint családi napok szervezésével segít a lelkesedés és a motiváció fenntartásának elsajátításában, valamint szeretné felhívni a figyelmet a változtatásban rejlő lehetőségekre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mondj egy jó dolgot

„A boldogság abszolút tanulható.” (Forrás: unsplash)

„Az emberi élet alapvető célja a boldogság” – mondja a Bhagavad-gíta, a hinduizmus egyik legszentebb könyve.

Az alapítvány áprilisban indult weboldalán örömöt gyűjt. A „Mondj egy jó dolgot” ötlete Karsza Péterné Szalánczy Beáta elnökségi tag nevéhez fűződik. Csak rákattintasz a Mondj egy jó dolgot menüpontra és te is részese lehetsz a rekordkísérletnek, ami korlátlan ideig elérhető. A weboldal titka, hogy nemcsak örömöt gyűjt, de örömöt is ad. Csak olvasd végig az eddig beérkezett válaszokat és rájössz, hogy nem kell sok a boldogsághoz!

mondj egy jó dolgot

„Az embereknek mindig van választásuk és döntési lehetőségük.” (Forrás: pixabay)

A kezdeményezés fő célja, hogy „ráébredjünk, mennyi jó dolog vesz minket körül. Csak a fókusz máson van. Elfelejtünk hálásnak lenni, pedig a hála egy vezeték nélküli hálózat, amely korlátlanul bárki számára elérhető” – mondta Orosz Júlia, az alapítvány elnöke.

Júlia szerint a boldogság abszolút tanulható. „Nem születtem optimistának és nem pozitív környezetben nőttem fel. Nagyon negatív voltam, aki mindig a hibát kereste.” Júliának 2015-ben diagnosztizált betegsége segített abban, hogy megértse: „nem azért nem panaszkodom, mert nincs rá okom, hanem azért, mert a panaszkodás nem segít.”

A betegség hatására Júlia is átértékelte addigi életét. A rossz dolgok helyett a jó dolgokra kezdett koncentrálni. Egy segítő csoportban sajátította el O. Carl Simonton (az onkopszichológia úttörőjének) 12 lépéses módszerét, mely módszer hazánkban is elérhető, illetve önismereti tréningeken vett részt és folyamatosan képezte magát. 2017-ben éppen tüdő transzpantáció előtt állt, de már előadásokat tartott – igaz, oxigén palackkal. Júlia úgy gondolja, hogy „mindannyian egyszárnyú angyalok vagyunk és egymás segítése nélkülözhetetlen.” Az életünkben bekövetkező változás jó és szükséges dolog, illetve, ha csak egy jó szóval, mosollyal, de mindannyian hozzá tudunk tenni egymás életéhez.

Az alapítvány célja, hogy segítse e társadalmi szinten fontos szemléletmód váltást. Az öröm mindig jelen van. Mondj egy jó dolgot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?