INSIDER

Elképesztő pontok kellettek a sikeres felvételihez – nyilvánosságra hozták a ponthatárokat

Rengeteg fiatal izgatottan várta, hogy az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza az ősszel induló felsőoktatási képzések ponthatárait.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A mai nap sokak számára különleges, ugyanis ma este nyolc órakor húzták meg a felvételi ponthatárokat a felsőoktatási intézményekben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kaptak arról, hogy melyik, általuk megjelölt képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várták a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be.

Több felsőoktatási képzésre is a négyszázat meghaladó pontszámmal lehetett bejutni idén is a felvételizőknek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok karán, nemzetközi igazgatás szakon például 420 pont kellett idén a bejutáshoz, de aki közigazgatás-szervező szeretne lenni, annak is 346 pontot kellett elérnie.

A BME -re mechatronikai mérnök szakra 444 ponttal lehetett bejutni idén, gépészmérnök szakra pedig már 330 pont is elegendő, energetikai mérnöknek viszont elég a 76 pont.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára 437 ponttal tudnak bejutni a diákok.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

A gazdaságtudományi képzési területek kiemelkedő népszerűségnek örvendenek az utóbbi években. A gazdálkodási és menedzsment, illetve a kereskedelem és marketing szakok után idén a pénzügy és számvitel szak volt a legkedveltebb, már ami a felvételizők számát illeti: összesen 2074 diák adta be a jelentkezését pénzügy és számvitel alapképzésre.

A budapesti Pont Ott Parti helyszínén már délután rengetegen készültek a ponthúzásra.

 

Egy év kihagyás után újra megtartják a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten: az ingyenes Pont Ott Partit az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusán rendezik meg. Az érdeklődőket 15 órától 22.30-ig koncertekkel és más programokkal várják, 20 órától kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. Belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet.

Fontos: ha valaki az összes megjelölt helyre elegendő pontszámot gyűjtött, akkor sem választhatja meg, hogy ezek közül hol kezdi meg a tanulmányait. Ilyen esetben mindenki automatikusan az elsőként megjelölt helyre kerül be.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?