INSIDER

Elképesztő, mit tesznek az emberek a járvány idején

Tombol a negyedik hullám, de sokan minimálisan sem elővigyázatosak.
  • Szerző: Ripost

Tombol a negyedik hullám, rengetegen kerülnek kórházba és halnak meg a koronavírus miatt, mégis egyes emberek az alapvető higiéniai szabályokat sem tartják be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik koronavírussal foglalkozó internetes csoportban elképesztőbbnél elképesztőbb történeteket osztottak meg az emberek arról, hogy sokan nem tartják be azokat az alap higiéniai szabályokat sem, amiket járvány nélkül is be kellene tartani.

Nálunk hány kolléga nyálazgatja az iratokat, amiből többen dolgozunk. -írta egy adminisztrációs munkát végző hölgy.

„Nálam az volt a csúcs, amikor a nénike összefogdosta a pizzás csigát, megnézegette, visszatette és kivett egy másikat. Nem bírtam ki, rászóltam, hogy talán papírral fogja meg vagy a csipesszel. Erre kiröhögött és közölte, hogy mindkét oltást megkapta. Mondtam neki, attól még lehet [email protected] a keze!” – írta egy másik nő.

„A csemegepultnál az eladó a papírt, amibe a felvágottat méri... az idős férfi a nejlonzacskóknál diszkréten (nem) a tenyerébe köp, mert úgy könnyebb szétszedni a nejlonzacskót, majd válogatni kezdi a zöldségeket...a postai dolgozó az ajánlott szelvényt...a gyerekem tanító nénije a füzetlapot... nem megy be a fejekbe, na...” – sorolja a tapasztalatait egy másik nő.

Fotó: Markovics Gábor

Még az egészségügyi intézményekben sem jut eszükbe az embereknek, hogy ezt talán nem kellene csinálni.

„Recepciós vagyok kórházban jelenleg. Iszonyat ez az ujjnyalogatás. Leveszi a maszkot, megnyalja és úgy adja a papírt. Nem érti mi a gondom vele.”

„Kifújja az orrát és utána szeleteli a felvágottat, majd megütött a guta, rászóltam, de nem vette a lapot” -osztotta meg az elképesztő bolti történetet egy nő.

„Ja!!! A “nájlon” szütyőt nem lehet máshogy, csak ha a maszkot lekapod, ”nyálaz” , “nájlon” kinyit„ – írta egy férfi.

”Buszon szorosan mellém ült, bőven volt üres hely, maszkban, egyik kezén kesztyű. Lehúzta a maszkot, beleköhögött a tenyerébe. Mikor másodszor csinálta, rászóltam, hogy ezek után mindent összefogdos. Azt mondta, hogy csak a kesztyűs kezével kapaszkodik – osztotta meg a másik elképesztő történetet egy férfi.

”Néni, ne tessék nyálazni az ujját. De ez az oltott kezem, Aranyoskám.„ – idézi vissza a megdöbbentő párbeszédet egy doki.

Sokan már kacagnak ezeken a történeteken, mert annyira abszurdak, hogy nem is hisszük, hogy megtörténtek. Az ilyen viselkedés járvány nélkül is veszélyes, viszont amikor a higiénián is múlhat a járvány terjedése , akkor már nem nevetnivaló.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?