INSIDER

Elképesztő, mit művelt ez a Pest megyei villanyszerelő

Nem csoda, hogy vádat emeltek ellene! A villanyszerelő visszatekerte a villanyórákat és hamisított plombákat rögzített több Pest megyei városban. Nem csak ő csalt így, összesen 11 ember állhat bíróság elé.
  • Szerző: Ripost

Az üllői férfi korábbi munkahelyein többször levette a villanyórákról az Országos Mérésügyi Hivatal hitelesítésre szolgáló pecsétjeit, a plombákat, és azokat megtartotta.

Később egy szerszámkészítő ismerősét megkérte, hogy a megszerzett plombák mintájára gyártson olyan fejeket, amelyekkel hamis plombákat lehet készíteni Azokon a helyeken pedig, ahova villanyszerelés miatt hívták, felajánlotta, hogy visszatekeri és le is zárja a fogyasztásmérőket.

Ezt Üllőn, Maglódón, Fóton és Budapest különböző kerületeiben összesen 19 helyen fogadták el – írta közleményében Szabó Ferenc főügyész. Hozzátette: ezzel pedig mintegy félmillió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak.


A Ceglédi Járási Ügyészség a villanyszerelőt bélyeghamisítás és lopás, a szerszámkészítőt bélyeghamisítás bűntettével, kilenc, villanyóráját visszatekertető embert pedig lopás vétségével vádolja. Bűnösségükről a Budakörnyéki Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?