INSIDER

Elképesztő mesebeli történet: így tért vissza magyar gazdájához a varjú

Mesébe illő, ami egy 43 éves budapesti nővel történt. Négy hónap után visszatért hozzá a dolmányos varjú, amit fióka korától kezdve ő nevelt.
címkék:
  • Szerző: N.E.

Nem mindennapi történetről számolt be a %%-nak Laczkó Orsolya! A 43 éves nő fővárosi házában két évig élt együtt Sherlockkal, a dolmányos varjúval, aki nagyon a szívéhez nőtt. A madár a Hortobágyi Madárkórházból került a családhoz mentett fiókaként.

Közöttünk nőtt fel, így családtag lett. Nyaralni is vittük, jól kijött a három lányommal is

- mesélte Laczkó Orsolya, a Tüskéshátú Madártanoda egyik alapítója, aki a madármentés mellett óvodáknak és iskoláknak tart bemutatót madarakról és sünökről. Õsszel elengedte Sherlockot, mert úgy látta, a szabadba vágyik.

"Nagyon aggódtam érte, attól féltem, hogy kilövik, megfagy vagy éhen hal – számolt be aggályairól Orsi, aki mindennap kereste a madarat a tekintetével. – November óta nem láttam, de a múlt hétvégén arra lettem figyelmes, hogy Sherlock a diófánkon ül! Potyogott a könnyem a meghatottságtól. Sherlock visszajött hozzánk!"

A varjú azóta is szabadon él, ám minden reggel visszatér Orsiék diófájára. A család egyébként egy másik dolmányos varjúnak is otthont ad, aminek korábban úgy megsérült a szárnya, hogy nem tud repülni.

"Dóri a nagylányom madara, ő biztosan megmarad nekünk" – mosolygott Orsi.

Intelligens állatok

A dolmányos varjak nagyon kíváncsi és intelligens állatok, jó memóriával, szín- és arcfelismeréssel rendelkeznek. Intelligenciaszintjük egy 5 éves gyermekének felel meg. Nem csoda hát, hogy Sherlock felismeri szerető gazdáját, és a maga módján ragaszkodik hozzá.

címkék:
És ezeket olvastad már?