INSIDER

Elképesztő: külföldieket csábít előválasztási szavazásra az ellenzék

Budapesti lakcímmel rendelkező német egyetemistákat környékeztek meg.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő esetről számolt be a Facebook oldalán Gubás Csilla újságíró: azok a német egyetemisták, akik Magyarországon tanulnak és budapesti lakcímmel rendelkeznek, tájékoztatót kaptak azzal kapcsolatosan, hol és hogyan kell szavazni az előválasztáson.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az esetre úgy derült fény, hogy egy tanítványa megkérte őt, hogy fordítsa le, mi van a papíron.

Kiderült: minden német hallgató kapott ilyen papírt.

Egy évfolyamban 2000 német tanul csak nálunk, ehhez jön még az ELTE, a Corvinus és így tovább. – érzékeltette a nagyságrendet Gubás Csilla.

Mint ismeretes, ilyen módszerrel nyert Karácsony Gergely is Tarlós Istvánnal szemben 2019-ben. Csak a fővárosban mintegy kilencvenezer lakcímkártyával vagy letelepedési engedéllyel bíró külföldi él, egyesek szerint ők voltak a mérleg nyelve 2019-ben.

Érdekes, hogy most jók az ellenzéknek a külföldi szavazók, viszont ha arról van szó, hogy a határon túli magyarok szavaznak, akkor habzó szájjal tiltakoznak a liberálisok.

Fotó: pixabay

Megjegyeznénk, hogy országgyűlési választáson, így az előválasztáson sem elég a magyarországi lakcím, magyar állampolgárnak kell lenni ahhoz, hogy valaki szavazhasson. A helyhatósági választáson szavazhat olyan külföldi állampolgár, akinek van magyarországi lakcíme, ugyanis a a külföldi eu-polgárok kommunális választási joga az 1992-es maastricht-i szerződésben rögzitett.

Ezt Niedermüller és Karácsony is kihasználta két éve. Vajon nem jutott eszükbe az, hogy most ez nem törvényes, mert ez nem helyhatósági választás...?!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?