INSIDER

Elképesztő kegyetlenség: forró autóba zárták kutyájukat a Hortobágyon

Az állat a hősokktól összehányta a kocsit, és ha nem érkezik időben segítség, el is pusztult volna.
  • Szerző: Ripost

Felforrósodott autóból mentettek ki egy kutyát szombaton. Az állat már alig volt életben, mire megérkezett a segítség. A történtekről a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány Facebook oldalán számolt be. A Madárpark figyelmeztet, hogy senki ne hagyjon élő állatot őrizetlenül zárt autóban!

Látogatóiktól értesültek róla, hogy a vásártér melletti parkolóban egy kutya szenved a hőségtől egy, a napon felforrósodott autóban.

Az egyik dolgozó azonnal a helyszínre sietett, ahol az autót már egy kisebb tömeg vette körül, valamint a vásártéren szolgáló rendőrök is épp megkezdték az intézkedést. Az állat és az autó gazdáját nem találták, ezért betörték a kocsi ablakát. A Madárpark munkatársai szerint a kutyának már csak percei lehettek hátra, mert a hősokktól összehányta az autó belsejét, és már csak magatehetetlenül feküdt. A kimentett állatot egyenesen a hortobágyi Madárkórház műtőjébe vitték, ahol elkezdődött a küzdelem az életéért. Egyelőre nem tudni, hogy milyen maradandó károsodást szenvedett a kutya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?