INSIDER

Elképesztő károkat okozott a vihar Budapesten – videó

Ítéletidő volt Magyarországon tegnap: a szeles időnek sérültjei is vannak.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több mint négyszázszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt kedd este 6 óráig országszerte, s mintegy 100 épületben, köztük 10 közintézményben keletkeztek károk – írja az MTI.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője közölte: a legtöbb beavatkozásra eddig az Észak-Dunántúlon, így Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, illetve Pest megyében és fővárosban is jelentős feladatokat ad a vihar. A károk nyomán két ember sérült meg.

A szél jellemzően fákat döntött ki, ágakat szakított le, amelyek több esetben akadályozták a közlekedést, illetve volt, hogy gyökerestől szakított ki fákat. A viharos szél száz épületet sem kímélt: megbontotta a tetőket, vakolatdarabokat sodort le a házak homlokzatáról, 22 esetben villanyvezetékeket szaggatott le a szél. Budapesten az országos szélrekord is megdőlt.

A II. kerületi Zsolt fejedelem utcában is nagy vihar volt: egy villanyoszlopot döntött ki a hatalmas szél:

Fotó: Ripost

Fotó: Ripost

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint autójával ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen.

Az OMSZ szerdára is az egész országra érvényes első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?