INSIDER

Elképesztő, hogy miért akarnak megszabadulni medencéjüktől a magyarok

Még javában tombol a kánikula, jól ki lehetne használni a nyaralási kellékeket, kerti medencét, mégis egyre többen árulnak ilyesmit az interneten. A Ripost a megdöbbentő okra is fényt derített: kezdődik az iskola, kell a pénz a tanszerekre!
  • Szerző: Ripost

Hiába tombol a kánikula, tele van az internet eladó nyári kellékekkel!

Arra lettünk figyelmesek az utóbbi időben, hogy egyre több helyen, netes adok-veszek csoportban, különböző internetes bolhapiacokon felfújható vagy felállítható medencét, hintaszéket, gumimatracot és más nyaralási kelléket árulnak.

 

Sőt, olyannyira nagy piaca van ennek, hogy külön medence adok-veszek csoport is alakult a Facebookon. Azt még értjük, hogy ebben a kánikulában beszerzi az ilyesmit az, akinek még nincs – de miért adja el éppen most az, akinek van?

Lapunk számos hirdetőt megkeresett. A legtöbben egyszerűen annyit mondtak, hogy már visszatértek a nyaralásból és szükségük van a pénzre. Vannak, akik a nyár elején használtan vásárolnak medencét és a nyár végén eladják, így nem kell tárolni.

„Úgysem leszek már idén szabadságon, alig használjuk ki, minek tartogassuk akkor?” – fogalmazott egy fiatal lány, Vera.

A legmeglepőbb válasz azonban az volt, hogy addig kell túladni ezeken a dolgokon, amíg tart a jó idő, mert utána senkinek sem kell, viszont az iskolakezdéshez szükség van a pénzre.

„Kezdődik az iskola, nagyon sok mindent kell vennem” – mondta T. Bernadett, aki nem akarta, hogy teljes nevét kiírjuk, mert kicsit szégyelli a helyzetét, pedig nincsen abban semmi szégyellnivaló.

 „A tanszerek is drágák, de nem csak annyi költség van ilyenkor. Két gyereket nevelek egyedül, a nyár alatt mindent kinőttek, komplett ruhatárat kell cseréljek nekik, az nagyon sok pénz. Még nagyon meleg van, mindenkinek kell medence, kézenfekvő volt, hogy azt adjuk el. Máskor is szoktam árulni ezt-azt az interneten, főleg megunt játékokat és kinőtt ruhákat, ez egy kis jövedelemkiegészítés. Amúgy már idén is kicsinek bizonyult ez a medence a két gyereknek, ha lesz pénzem, jövőre veszek nekik egy nagyobbat.”  

Kockázatos a netes vétel

A felfújható vagy felállítható medencék élettartama a legtöbb esetben azon múlik, hogyan bánnak velük. Ha rosszul vannak elcsomagolva télire, például nem szárítják ki eléggé vagy fűtetlen garázsban, szerszámoskamrában tárolják, akkor tönkremehet. Aki a neten vásárol ilyesmit, jó, ha azonnal kicsomagolja és megnézi, minden rendben van-e vele, kiszárították-e rendesen. Ha van rá mód, a drágább medencét jobb személyesen megvenni és ott, helyben ellenőrizni, nem lyukas-e, megvan-e minden tartozék.

 

Akcióznak az áruházak is

A nagy áruházláncok is szeretnének megszabadulni a nyári készlettől, ezért sok helyen vásárolhatunk új nyári holmit kedvezményesen. Akinek van hová tennie, annak érdemes most beszereznie azt, amivel jövőre nyaralni szeretne. A Tescóban például féláron kínálják a medencéket és a nyári játékokat, az Auchanban 20-70 százalék engedményt adnak. Számos internetes medenceárus portál is 20-40 százalékos árleszállítással várja a vevőket augusztusban.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?