INSIDER

Elképesztő hazugság: ezt adta be a rendőröknek a magyar férfi, hogy mentse a bőrét

Meg akarta úszni a büntetést, de végül ő járt pórul.
  • Szerző: Ripost

A Nógrád megyei Etes községből származó 22 éves férfit Salgótarjánban igazoltatták a rendőrök egyik éjjel, amikor is kiderült, hogy az autóján egy másik kocsi rendszáma szerepel, ezért a rendőrök eljárást kezdeményeztek ellene.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi kálváriája csak ezután kezdődött. Bediktálta a nevét és adatait a rendőröknek, ki is hallgatták, képet is csináltak róla, később azonban meglepő dolog történt.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Kiderült ugyanis, hogy a fiatal férfi nem is a saját adatait adta meg a hatóságoknak. Ez is csak akkor derült ki amikor az újabb kihallgatásra idézték volna be, de a rendőrségen már nem ő jelent meg, hanem az az ember akinek a nevét használta.

A férfinak így egy bűncselekmény helyett háromért kell felelnie. Az egyedi azonosító jellel visszaélés mellett közokirat-hamisítás és hamis vád miatt is.

„Az ügyészség a gépkocsivezetővel szemben halmazati büntetésként felfüggesztett szabadságvesztés, míg társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben elsőfokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet” – közölte a Salgótarjáni Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?