INSIDER

Elképesztő adat: a patkányriasztások negyede téves

Javában tart az elrendelt azonnali patkányirtás a fővárosban, de még mindig rengeteg téves bejelentés érkezik az irtást végző RNBH Konzorciumhoz. Áprilisban a bejelentések több, mint negyede volt vaklárma.
  • Szerző: Ripost

„Áprilisban összesen 1072 bejelentést kaptunk, ezek közül 787 bizonyult valósnak. Ettől függetlenül biztosra megyünk és a vaklármás helyszínen is kihelyezünk irtószert” – említette a %%-nak Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője.

Az áprilisi adatok alapján a riasztásoknak még mindig több, mint negyede vaklárma, ez pedig jócskán többletmunkát jelent az irtást végző szakemberek számára, hiszen a bejelentésekre két napon belül kimennek akár valós, akár téves a riasztás.  

Ahogy arról a %Ripost% már beszámolt, május elején az intenzív irtást is megkezdte az RNBH Konzorcium, így a főváros több kerületében összesen 12 irtást végző csapat járja a leginkább fertőzött területeket. Első ízben a nagyobb köztereket és vasúti pályaudvarok környékét járták körbe és helyeztek ki csapdákat, valamint irtószert a felszínen és a csatornarendszerekben egyaránt, de folyamatosan végzik az irtást a kerületekben is. Azokat a helyeket, ahol csapdákat és irtószert is kihelyeztek egy héttel, valamint két héttel később is visszaellenőrzik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?