INSIDER

Elfújja a szél a vénasszonyok nyarát

A hétvégén csodás, nyárias idő és akár 29 fok is várható. Ám a vénasszonyok nyara sajnos nem sokáig marad. Kedden erős széllel hidegfront, és 15 fokos lehűlés érkezik.
  • Szerző: Ripost

Kedvez az időjárás annak, aki szabadtéri programot szervez a hétvégére: igazi vénasszonyok nyara várható, kellemes meleggel. Pénteken túlnyomóan derült vagy gyengén felhős, száraz idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 7-15, a legmagasabb 24-29 fok között várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szombaton a többórás napsütés mellett néhol – inkább a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység térségében – előfordulhat futó zápor. A minimumhőmérséklet 10-17, a maximumhőmérséklet 20-26 fok között alakul, délen lesz napközben a melegebb.
Vasárnap teljesen kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 5-13 fok lesz. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésben.

A szép idő a jövő keddig tart: ekkor markáns hidegfront éri el az országot a modellszámítások szerint. A front hatására a délutánonkénti hőmérséklet 15-16 fokra esik vissza, mindezt erős szél kíséri. A front némi csapadékot is hozhat majd, ha pedig a jövő hét második felére mérséklődik a szél, megérkezhetnek az első gyenge, talaj menti fagyok is.

És ezeket olvastad már?