Létrehozva: 2020.11.03.

Elfogadhatatlan, hogy a „kamuvideós” Korózs vezesse a népjóléti bizottságot

Elfogadhatatlan, hogy a „kamuvideós” Korózs Lajos (MSZP) vezesse az Országgyűlés népjóléti bizottságát, és a szocialista politikus méltatlan arra, hogy járványügyi meghallgatást vezessen – közölte Selmeczi Gabriella (Fidesz), a népjóléti bizottság alelnöke és Nacsa Lőrinc (KDNP) testületi tag kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a baloldal a kezdetektől nem segíti a járvány elleni védekezést: nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, külföldön támadták Magyarországot, ráadásul kamuvideót is készítettek egy álmentőssel a magyar egészségügy lejáratására – írták a kormánypárti politikusok.

Felháborítónak nevezték, hogy „ennek egyik főszereplője”, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről.

Amíg nincs a következménye a baloldali botránynak, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy a „kamuvideós” Korózs Lajos járványügyi meghallgatást vezessen – olvasható a közleményben.

Fotó: MTI

Kedden határozatképtelenség miatt elmaradt az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen a tervezett napirend szerint a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről esett volna szó az operatív törzs képviselőinek részvételével.

A bizottsági ülésen a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

Korózs Lajos az ülés elején közölte: egy hete tett ajánlást a népjóléti bizottság ülésének napirendjére. Felolvasta Selmeczi Gabriella fideszes bizottsági alelnök levelét, amelyben a kormánypárti képviselők egyéb kötelezettségeire hivatkozva azt kérte, a tanácskozást a jövő héten tartsák meg. Korózs Lajos hozzátette: mivel elnökként nem támogatta az ülés elhalasztását, egy újabb levelet kapott kedd délelőtt a kormánypárti képviselőktől, amelyben bejelentették távolmaradásukat.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a parlament folyosóján kezdte el zaklatni Müller Cecília országos tisztifőorvost – látható a baloldali politikus közösségi oldalán közzétett videón. A döbbenetes és méltatlan támadás tökéletesen beleillik a sorba: a baloldal tavasszal bebizonyította, hogy bármeddig képes elmenni annak érdekében, hogy megakadályozza a sikeres járványkezelést. Arról nem is beszélve, hogy Szabó tavasszal még bagatellizálta a pandémiát.

Az Operatív Törzs tagjainak részvételével zajlott, szerdai bizottsági ülés után Szabó Tímea rátámadott a helyszínről távozó országos tisztifőorvosra.

Durva provokáció

Bár a felvétel hangminősége nagyon gyenge, alig lehet valamit hallani a felek „beszélgetéséből”, az jól érzékelhető, hogy a baloldali politikus az első pillanattól kezdve számonkérő hangnemet ütött meg. Müller Cecília két percig állta a baloldali politikus agresszív letámadását, majd jelezte, hogy dolga lenne.

A nullaszázalékos támogatottságú Párbeszéd frakcióvezetőjét ez nem hatotta meg, és

a parlament folyosóján követni kezdte Müller Cecíliát, közel másfél percig provokálva a sikeres járványkezelés első számú arcát.

Emlékezetes, az országos tisztifőorvos vezetésével Magyarország tavasszal a nemzetközi közvélemény által elismert módon, az egyik legjobban védekező ország volt. A második hullám során sikerült megismételni a kiemelkedő eredményt: Magyarország uniós viszonylatban jól áll a vírus elleni küzdelemben.

A fentiek mellett azért is érthetetlen Szabó Tímea akciója, mert pár hónapja még erősen bagatellizálta a pandémiát, és annak veszélyességét.

A járvány alatt többen haltak meg a kórházi ágyak kiürítése miatt, mint ahányan magában a járványban meghaltak„mondta májusi parlamenti felszólalásában. Pár mondattal később pedig egészen odáig ment, hogy ”teljesen feleslegesnek„ minősítette a kormány megelőző lépését, mert szerinte a klímaváltozás az igazán veszélyes. A pandémia jelentéktelenítésében egyébként a Párbeszéd élen járt tavasszal. Politikusaik sorra tették a meghökkentő kijelentéseket, így Jávor Benedek, Karácsony brüsszeli képviseletének vezetője, és Büttl Ferenc, a Párbeszéd pártalapítványának kuratóriumi elnöke is.

Arról nem is beszélve, hogy Szabó Tímea olyan járványügyi javaslatcsomagot nyújtott be a parlamentnek, amelyet a nagy társadalmi felháborodás miatt pár nap múlva vissza kellett vonni. Emlékezetes, Karácsony Gergelyék a koronavírusra hivatkozva gyakorlatilag leállították volna az ország működését, ennek részeként lehetetlenné tették volna a nyugdíjasoknak a tömegközlekedés használatát.. Emellett betiltották volna a magánrendezvényeket, valamint a középiskolák és egyetemek esetében visszahozták volna a távoktatást.

Olyan szempontból nem meglepő a párbeszédes politikus provokációja, hogy a hazai baloldal tavasszal is előbbre helyezte saját politikai céljait, mint a magyar emberek védelmét, és a közös védekezést. Mint ismert, akkor erkölcsileg megkérdőjelezhető módon a magyar emberek védelmében életbe léptetett koronavírus-törvény miatt támadták a kormányt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább