INSIDER

Elfelejtett elmenni a temetésre az idős, nógrádi pap

Hiába várta a gyásznép a papot, nem jelent meg. Végül egy másik papot hívtak oda, hogy megtartsa a szeretett nagymama temetését.
  • Szerző: Ripost

Elfelejtette a nógrádi plébános a temetést, majd miután felhívták telefonon, el is tűnt. Végül a temetkezési vállalkozó hívott egy új papot, de akkor a család már másfél órája várakozott a temetőben.

„A nagymamámat háromnegyed kettőkor hozták el a falu ravatalozójába, így a szűkebb családdal már akkor megérkeztünk a temetőbe. Három órakor kezdődött volna a temetés, azonban az atya még nem volt ott. Azt hittük, hogy csak késik. Ezért az egyik gyászlobogóvivő felhívta őt és megkérdezte, hogy mikor ér ide. A plébános azt mondta, hogy negyedóra múlva itt lesz, csak elfelejtette a temetést. Aztán tizenöt perccel később már azt felelte, hogy nem tud jönni, mert nincs a közelben” – mondta a nool.hu-nak Petrovics Ferenc, aki azt is elárulta, hogy egyrészt jó kapcsolatot ápoltak a plébánossal, másrészt előző nap ő tartotta a búcsúszertartást, így igencsak fura, hogy elfelejtette, másnap hová kell mennie.

Czombos József plébános később magyarázatot adott tettére, miszerint súlyosan beteg híveit látogatta sorra, és ez akkora hatással volt rá, hogy egyszerűen elfelejtette a temetést. Azt mondta, ő is hívott azonnal papot, amikor a sekrestyés figyelmeztette tévedésére, de tudja, hogy a temetkezési vállalkozó is hívott egy másikat. A pap másnap bocsánatot kért szentmisén, de a gyászoló családdal még nem beszélt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?