INSIDER

Életveszélyesen megverte zárkatársát, mert az másokkal is szóba állt

A rab több mint tízéves fegyházbüntetését töltötte, amikor reintegrációs zárkába került a sértettel. Megparancsolta neki, hogy kivel állhat szóba és kivel nem, ám a sértett rab nem tett eleget a zárkatársa parancsainak, így az életveszélyesen megverte.
  • Szerző: Ripost

Már csak néhány napot kellett volna „kibírnia” szabadulásáig annak a férfinak, akivel szemben most újra vádat emelet az ügyészség. A fogvatartott életveszélyes sérüléseket okozott a zárkatársának, mert az nem követte az utasításait – számolt be róla az MTI.

A férfit, mint többszörös visszaesőt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség

– közölte Szanka Ferenc.

A több mint tízéves fegyházbüntetését töltő vádlott a közeledő szabadulása miatt reintegrációs zárkába került a későbbi sértettel együtt. Kezdetben barátok voltak, ám kapcsolatuk hamar alá- és fölérendeltségi viszonnyá alakult. A vádlott meghatározta a sértettnek, hogy hová mehet, illetve kivel beszélgethet.

Miután a sértett nem akart eleget tenni a követelésnek, és másokkal is szóba állt, ezért a zárkatársa 2017. január 5-én súlyosan bántalmazta.

A sértett nagy erejű ütés kapott a hasára, ám arról nem számolt be a fegyőröknek, nem kért orvosi segítséget. Amikor már fájdalma elviselhetetlen volt, akkor jelezte a bv-sek felé, akik kórházba szállíttatták. Kiderült, hogy többnapos lépsérülése van, ezért életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A sikeres beavatkozásnak köszönhetően lépét nem kellett eltávolítani - tudatta a csoportvezető ügyész.

És ezeket olvastad már?