INSIDER

Életveszélybe került a kisbaba, anyja szerint félrekezelték

Asztmának nézték egy kisbaba vírusos megbetegedését egy budapesti klinikán...
  • Szerző: Ripost

A hernádi Klaudia Facebook-oldalán osztotta meg szörnyű tapasztalatukat: féléves kislányát félrekezelték Budapesten. Mindez úgy és akkor derült ki, amikor egy másik kórházba vitték a kicsit.

Anna március 18-án került be a kórházba, ahol asztmás tünetekkel kezelték. Alig pár nap után hazajöttünk a kórházból, de nemhogy jobban lett, állapota csak romlott: hasmenése volt, lázas lett, és semmit nem akart enni – mesélte feldúltan az édesanya.

Miután Klaudia kislánya nem lett jobban, kénytelen volt újra, ugyanannál a kórháznál jelentkezni, ott viszont nem vették fel betegként a kicsit a hasmenése miatt. Így kerültek át a Szent László Kórházba, ahol kiderült: vírusos fertőzést kapott el Anna, ami már a tüdejére is ráhúzódott.

Három napon keresztül infúziót, négy napig pedig oxigént kapott. Jobban lett, és hazajöhettünk, bár a légzése még mindig nem az igazi. Kerestem a kórházat, ahol annyit mondtak: a későbbiekben keressem újra őket – mondta a Blikknek az anyuka, aki szerette volna jelezni, hogy kisbabáját félrekezelték, emiatt sürgősen vizsgálatot kér.

– A gyerekem meg is halhatott volna!  – véli Klaudia, akinek nem volt lehetősége panaszt tenni, így ügyvédhez fordult.

A dokumentumok átvizsgálása után igazságügyi orvosszakértővel kell konzultálni. Ha az álláspontja elmarasztaló a kórházra nézve, akkor fel kell venni a kapcsolatot az intézménnyel, és bejelenteni a kárigényt – mondta dr. Ábrahám László ügyvéd. Az érintett kórház a lapnak sem nyilatkozott.

És ezeket olvastad már?