INSIDER

Életveszély: ilyen a forgalom ma reggel a Clark Ádám térnél, a Lánchíd előtt – videó

Hatalmas a fejetlenség a Clark Ádám térnél, összeengedték az autósokat a biciklisekkel, és mindenki keresztezi a másik útját.
  • Szerző: Ripost

Káosz – így jellemezhetjük Budapest útjait, az összevissza, szervezetlen lezárások miatt, de a következő másfél év biztosan horror lesz az utakon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ma hajnali 4-kor ugyanis teljesen lezárják a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére. A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, de ez még nem minden...

Teljes a káosz a Clark Ádám téri új körforgalomnál
Fotó: Ripost

Miután hetekig nézhették a budapestiek, ahogy a Lánchídon ásítoznak a munkások, Karácsony Gergely leaszfaltoztatta Budapest egyik leghíresebb terén, a Clark Ádám tér ikonikus virágágyását, majd megtörtént az elképzelhetetlen: biciklisáv került a körforgalomba.

A sebtében kialakult kaotikus körforgalomban pedig autósok, gyalogosok és biciklisek haladnak egymás útját keresztezve. S ha ez nem lenne elég, elvétve még munkagépeket is kerülgetniük kell. Így mondhatni egy életveszélyes gócpont alakult ki a Lánchíd előtt, ahol elég egy pillanat figyelmetlenség, hogy megtörténjen a tragédia.

A teljes felfordulásról a helyszíni riportot is készített szerda reggel, íme:

Egyre több útszakaszt, csomópontot zár le a főváros baloldali vezetése, ami miatt teljesen összeomlott Budapest közlekedése. Az egy időben elindított közlekedési csomópontokon történő projektek olyan dugókat eredményeznek, amik ellehetetlenítik a fővárosi közlekedést.

A kormány ugyanakkor segítve a budapesti közlekedést, újraindítja a Karácsony Gergely által leállított BKK-hajókat a Dunán, melyek hétköznap havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen, hétvégén, valamint bérlet nélkül utazásonként 500 Ft-ért vehetők igénybe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?