INSIDER

Élet-halál között lebegve lógott 14 méter magasan a XVI. kerületben az ártatlan bajba jutott

A biztos haláltól mentettek meg egy életet.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kedd este adta át a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat gazdájának azt a cicát, aki egy fa ágán igyekezte túlélni veszélyes kalandját. Kyra a hőségtől gyakorlatilag élet és halál között lebegve lógott 14 méter magasan egy fa ágán a XVI. kerületi Hunyadvár utcánál, egészen a cicamentés idejéig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Szolgálatunknak nem a fő profilja az ilyen jellegű állatmentés, de sajnos most nem találtunk olyat, aki segített volna így kivonultunk a helyszínre, mert nem hagyhattuk, hogy a meleg szép lassan végezzen vele„ – írta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közösségi oldalán.

cicamentés

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

„Szobacica volt, aki kiszökött, és még előző este került fel a fára, csak bíztak benne a gazdái, hogy le tud jönni. Napközben, mikor elkezdett melegedni az idő, látták, hogy rosszul van. Próbáltak segítséget hívni, de nem találtak senkit, akit érdekelt volna a cica sorsa, ezért mentünk mi” – magyarázta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke, Balázs László a megkeresésére. „Végül kora délután kerestek meg minket, akkor már nagyon rossz állapotban volt Kyra.„

A macskát a cicamentés után egy budapesti állatorvoshoz vitték: információink szerint a vizsgálatok alapján meglehetősen jól vészelte át a viszontagságokat. Mire állatorvoshoz került, testhője már 41,6 fokos volt, de ezen kívül csak enyhe dehidratációt láttak rajta. A vizsgálóban úgy tűnt, a gazdijait viselte meg jobban a kaland.

Hálás a gazdi

„Vitán felül nektek köszönheti az életét, hatalmasak vagytok!” – írta az állatorvosi rendelő a macska megmentőinek Facebook-oldalán.

„Ezer és millió köszönet nektek, fiúk. Kyra jól van, és most már mi is kezdünk meg nyugodni! Nagyon-nagyon hálásak vagyunk nektek!„ – hálálkodott az állat gazdája.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?