Létrehozva: 2021.10.10.

Élete első, igazi szüretén vett részt Egerszalókon Nagy Feró

Már hagyomány, hogy az Egri Borvidéken közéleti személyiségek segítenek be a szüretbe, idén sem volt ez másként.

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott arról szólt, hogy amikor a közéleti szereplők jelképesen besegítenek a munkába, lényegében tiszteletüket fejezik ki a szőlőtermelők, borászok tevékenysége iránt. Mint mondta – ez egy kis reklám is a borvidéknek és az egri boroknak.

Az egri nedűk az utóbbi időszakban kiválóan szerepeltek a nemzetközi megmérettetéseken is – emlékeztetett a honatya. Példaként hozta, hogy a Decanter World Wine Awardson a St. Andrea Nagy-Eged dűlő Grand Superior 2017-es Egri Bikavér bora Best in show díjat nyert és ezáltal bekerült a világ 50 legjobb bora közé, valamint a Thummerer Pincészet 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage bora aranyérmet hozott haza Franciaországból, a Chardonnay világbajnokságról.

Arról is szót ejtett Nyitrai Zsolt, hogy rendszeresen konzultál az egri borászokkal és kezdeményezte, hogy készüljön el egy átfogó bormarketing, egy előterjesztés városi költségvetési forrásból, az egri önkormányzat, a hegyközség és a Borműhely közreműködésével, amely a helyi és országos bormarketing mellett tartalmazza az egri borospohár elkészítésének konkrét tervét is – írta meg az egerhirek.hu.

A Kossuth-díjas Nagy Feró, a Beatrice frontembere is besegített az idei szüretbe Nyitrai Zsolt meghívására, mint mondta, neki ez volt élete első szürete.

Élete első, igazi szüretén vett részt Egerszalókon Nagy Feró
Fotó: egerhirek.hu

Nagy Feró nagy rajongója az Egri borvidéknek és nem mellesleg az egri boroknak, a Egri Bikavért kifejezetten szereti. Azt mondja, ha bort iszik, akkor elsősorban a száraz nedűket választja. A szüreten elmondta, nagyra becsüli a szőlészek, borászok munkáját.

A borász szakma szempontjából Juhász Ádám, a Juhász Testvérek Pincészet ügyvezetője, egri önkormányzati képviselő ismertette az idei szüretet és a dűlő sajátosságát. Elmondta, most egy magas tőkeszámú és a magas minőségű kékfrankos szőlőt szüretelnek, melyből kiváló bor születik majd, ami egyben a Bikavér alapja is. Hozzátette azt is, hogy az idei évben később kezdődött a szőlő virágzása és valamivel később is kezdődött a szüret, ennek ellenére a fehér szőlő már a pincében van.

Fotó: egerhirek.hu

Szendrei László a Heves Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, a NAK Heves Megyei Szervezetének elnöke hangsúlyozta – Eger és környéke olyan adottságokkal ami példátlan a világban. Szólt arról is, hogy megyeszerte 44 jégkármérséklő rendszer működik a termés védelme érdekében, valamint jelentős kormányzati támogatást is kapnak a gazdálkodók.

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke megköszönte a borászok áldozatos munkáját. Felelevenítette egy történetet is a bikavérrel kapcsolatban, amikor az olasz Pro Recco csapát fogadták és az egyik olasz játékosnak annyira ízlett a nedű, hogy még Genovába is küldeni kellett belőle.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Brutális, akár 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk hazánkban is

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Eddig kell még kibírnod, hogy utána élvezhesd a nyáriasan meleg időt

INSIDER

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

INSIDER

Orbán Viktor: Akinek van szakmája, annak lesz munkája is

INSIDER

"Anya, nézd, mit tudok!" – Újabb mérföldkövön van túl SMA Tomika