INSIDER

Élet a karanténban: ilyen 1 napja a zuglói tanítónőnek és kislányának

Igenis kibírható a bezártság és az azzal járó megkötések, ha cserébe megúszhatja az ember a koronavírust. Fehér-Marádi Beáta tanítónő és édesanya a szabályok betartása mellett ügyel rá, hogy megszokott kereteik megmaradjanak, s kislánya, Flóra napirendje se változzon.
  • Szerző: Ripost

Fehér-Marádi Beáta tanítónő és édesanya úgy döntött, nem hagyja, hogy a koronavírus mindent megváltoztasson az életükben. Miközben a szabályokat szigorúan betartják, ügyelt rá, hogy a fontos és megszokott kereteik megmaradjanak, s kislánya, Flóra menetrendje se változzon. Már két hete nem hagyták el a zuglói otthonukat, s az előrelátó, pazarlásmentes vásárlás-megtervező szemléletnek köszönhetően közel másfél hónapra elegendő alapanyagot sikerült elraktározniuk, ami szisztematikusan fogy.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

6:30

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Egy finom, frissen gőzölgő kávé elkortyolása az erkélyen: Bea számára most is ez a tökéletes énidő, akárcsak a koronavírus előtti években.

 

7 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Bea sminkel és csinosan felöltözik. Igaz, csak a lányával találkozik, de a szépítkezés nála a napi rutin része, összeszedetté teszi, s hozzájárul, hogy precízen és jól végezze a munkáját. Majd felébreszti Flórát.

 

8 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

A közös reggeli után Bea beül a számítógépéhez és hangfájlt készít, azon keresztül köszönti az elsőseit, s eligazítást tart nekik a napi feladatokhoz. Flóra közben a szobájában várat épít.

 

10 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Bea háta nincs hozzászokva a hosszabb számítógépezéshez, az ülőmunka után előbb gerinctorna, majd játékos torna Flórával.

 

11 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

A kreativitás ideje: Bea és Flóra ablakot pucol, majd világító szívet készít, amit este ki szeretnének tenni az ablakba. Így fejezik ki hálájukat azok felé, akik a járvány idején is fáradhatatlanul dolgoznak az emberekért.

 

13 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Közös ebéd: az ilyen ünnepi pillanatokra korábban csak hétvégén kerülhetett sor. Bea, ahogy korábban is, hó elején intézett egy 3-4 hétre elegendő nagy bevásárlást. Amikor március 14-én jött a hír, hogy otthonról kell dolgoznia, leadott egy nagyobb élelmiszer-megrendelést, ami 26-án érkezett meg, házhoz szállítással.

 

14 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Társasjáték a közösen kitalált és elkészített családi társassal: izgalommal és sok nevetéssel. Ilyenkor a szülő is gyerekké válhat.

 

15:30

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Készül a kenyértészta, előtte kézmosás.

 

16 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Bea ismét dolgozik online: a diákok szüleinek kérdéseire válaszol, tippeket, ötleteket ad, miközben lánya játszik, illetve mesét néz a szobájában.

 

18 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Kész a kenyér, melynek friss illata ráhangolja az embert a közelgő vacsorára.

 

20 óra

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

A fürdés utáni, még mindig megható esti program: a közös taps a koronavírus idején is az emberekért fáradozók tiszteletére. Ezúttal már az ablakba kitett világítós szívvel.

 

20:10

Fotó: FEHÉR-MARÁDI BEÁTA

Az elmaradhatatlan esti mesével zárul a nap. Pont úgy, mint a koronavírus előtti években.

 

Három generáció egy fedél alatt

Egy zuglói lakótelep IX. emeletén él és osztozik 2,5 szobán az elvált Fehér-Marádi Beáta a kislányával, Flórával, és édesanyjával, Magdolnával. Komolyan veszik a koronavírus-járványt, három hete eldöntötték, hogy otthon maradnak és vendégeket sem fogadnak. Muszáj alkalmazkodniuk a megváltozott körülményekhez, s Bea szerint ebben sokat segít, hogy igyekeznek meglátni a jót a felmerülő nehézségekben. „Egy idő után nem könnyű megmaradni a négy fal között, de micsoda jutalom érte, hogy az ember így biztonságban lehet és biztonságban tudhatja a szeretteit is a koronavírustól. Édesanyámnak ajándék, hogy megölelheti az unokáját, nekem pedig nagy segítség, ha csak nagy ritkán is, de le tudja kötni Flórát, amíg én online tanítom az elsőseimet” – mondja a -nak Beáta. Flóra szállodaiparban dolgozó apukájának ugyanakkor nehéz, hogy csak az interneten keresztül cseveghet a lányával, miközben tudja, a személyes találkozással most kockára teheti gyermeke egészségét.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?