INSIDER

Elesett Budapest az eső miatt: ezek a járatok még mindig nem járnak

A tûzoltókat 100 helyre riasztották az eső miatt, utakat zártak le, de még szerda reggel sem állt helyre mindenhol a tömegközlekedés.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Katasztrofális helyzetek alakultak ki a kedden hirtelen lezúdult hatalmas eső miatt. Több utcát is le kellett zárni, mert az emberek térdig gázoltak a vízben. Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe tört be az esővíz. Egy óvodát is elöntött a víz, onnan az ablakon keresztül mentették a gyerekeket a tűzoltók.

Csak a fővárosi tűzoltóknak közel 100 helyre kellett kimenniük, jellemzően faágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, amelyek felső vezetékekre vagy járművekre zuhantak.

A budapesti közlekedés teljesen megbénult, a villamosok nem tudtak közlekedni, de buszok, trolik is elakadtak.

A közlekedés szerda reggelre sem állt helyre

A BKK közlése szerint az 56-os, az 56A, az 59B és a 61-es villamos helyett Hűvösvölgy és a Budagyöngye között pótlóbusz közlekedik időjárási ok miatt.

A 62-es és a 62A villamos Rákospalota, MÁV-telep helyett terelve a Mexikói út M végállomáshoz közlekedik, a 69-es villamos helyett teljes vonalon pótlóbusz jár útbeszakadás miatt. A BKK az utasok türelmét kéri, amíg helyreáll a rend.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?