INSIDER

Elcserélték a kórházban a pici Zolikát, kivizsgálás indult az ügyben

Már a kórház beperlésén is gondolkozik az a fiatal pár, akinek más gyerekét adták oda a kórházban szülés után hazamenetelkor. A kicsivel már otthon voltak, amikor az intézményből felhívták őket, kérték, ellenőrizzék a baba csuklóján a karszalagot, mert hibát követtek el.
  • Szerző: Ripost

Még mindig nehezen hiszi el D. Zoltán, hogy a mai világban megtörténhet az, hogy rossz kisbabát adnak ki a kórházból. A fiatal hódmezővásárhelyi férfi büszkén ment párjáért és első gyermekéért a Csongrád megyei kórház szülészetére, de mint később kiderült, más gyerekét adták a kezébe, más gyerekét vitte haza.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zolika helyett egy másik kisbabát vitt haza a
házaspár a Csongrád megyei kórházból. A babák már az igazi szülőknél vannak.

A cserét a szülők nem vették észre, miért is ellenőrizték volna a baba csuklóján a karszalagot, fel sem merült bennük, hogy nem a saját gyermekükkel távoznak a kórházból.

A döbbenet otthon érte őket, éppen beléptek a lakásukba, amikor az intézményből felhívták őket.

– Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza – mondta a Szeged365-nek a felháborodott szülő.

– Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránktelefonált a kórház, hogy a fiunk, D. Zoltán Noel ott van bent náluk. Érdekesnek találtuk, mert ugye, mi már hazahoztunk egy gyereket. Mondták, hogy ellenőrizzük a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név. Szikrázott a szemem, amikor megláttam! Taxit hívtunk, mondták, fél óra várakozási időre számítsunk. Életem leghosszabb fél órája volt, ezt követően újabb 15 perc alatt értünk be, aztán ott volt előttem a nőgyógyászat ajtaja, amin csak csengetésre lehet átjutni. Tenyérrel szétpattintottam a mágneszárat, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel – ecsetelte a férfi.

Azóta már mindkét baba a saját otthonában van, de a szülők nem tudnak megnyugodni, szerintük ez orvosi műhiba, ismerőseik arra biztatják őket, pereljék be a kórházat.

D. Zoltán és neje nem ellenőrizte hazamenetelkor a szalagot

– Azt mondták, érkezni fog majd egy bocsánatkérő levél a kórháztól. Megtörtént a babavisszacsere, hazajöttünk taxival aztán hála a jóistennek, lezárult ez az egész. Mindenki jól van, egészséges – fejezte be Zoltán.

Kallai Árpád, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó főigazgatója a Délmagyarországnak azt nyilatkozta az ügyben, hogy minden érintettől elnézést kérnek, vizsgálatot indítottak az ügy tisztázására.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?