INSIDER

Elárulta az édesapa, mit érzett a debreceni négyes ikrek születésekor

A fiatal szülők gyermekei mesterségesen fogantak, és ők sem számítottak négy babára, de nagyon örülnek a kicsik érkezésének.
  • Szerző: Ripost

Négyes ikreknek adott életet a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a 26 éves Anita. A Békés megyei anyuka és a picik, Anita, Anna, Panna és Richárd is jól vannak, várhatóan pár héten belül elhagyhatják majd a kórházat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A szülés spontán indult meg, a magzatokat császármetszéssel segítették világra. A párnak a négyes ikrek az első gyermekeik” – közölte a Debreceni Egyetem sajtóirodája.

A három lány és a kisfiú egészséges, súlyuk 1230 és 1750 gramm között van. Mint kiderült, Panna a legkisebb, Ricsi pedig a legnagyobb a négy kis jövevény közül.

Az újdonsült édesapa, a 33 éves Richárd izgatottan mesélt a Blikknek a babavárásról, és arról, hogyan élte meg a feleségével, amikor kiderült: a karácsonyt már hatan ünneplik majd.

„Mivel a babák mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, számítottunk rá, hogy ikreink lesznek. Az viszont még számunkra is meglepetés volt, hogy egyszerre négy kis ember érkezik hozzánk” – kezdte a lapnak az apuka. „Természetesen először megdöbbentünk, nem így terveztük a családalapítást. Az viszont tagadhatatlan, hogy több gyereket szerettünk volna, az élet pedig végül egy csomagban adta meg azt, amire mindig is vágytunk” – folytatta Richárd, aki szerint felesége az elejétől kezdve nagyon jól viselte a terhességet.

„Amikor beléptünk a 32. hétbe, az egyre gyakoribb fájdalmak miatt már sejtettük, hogy hamarosan itt az idő. Végül csütörtök este megindult a szülés. Szerencsére minden rendben zajlott, a kicsik jelenleg az intenzív osztályon vannak, hiszen koraszülöttek. Bízunk benne, hamarosan a kezünkben tarthatjuk őket, de addig is folyamatosan beszélünk hozzájuk, reméljük, így érzik és hallják, hogy velük vagyunk. Ha kiengedik őket, természetesen képet is mutatunk majd rólunk” – mesélte Richárd hozzátéve: bár babatémában minden létező könyvet átlapoztak, úgy érzi, felkészülni arra, hogy valaki szülővé válik, nem lehet.

„Szuper érzés édesapának lenni, és rettentően büszke vagyok a feleségemre, aki elképesztően küzdött mindvégig. Kimerült, de velem együtt boldog, hiszen kaptunk négy kis csodát” – mosolygott boldogan az édesapa.

És ezeket olvastad már?