INSIDER

Egyre közelebb az elektronikus jegyrendszer, Tarlós aláírta az erről szóló megállapodást

A budapesti elektronikus jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz (NEJP) - az erről szóló együttmûködési megállapodást Tarlós István főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter írta alá szerdán Budapesten.
  • Szerző: Ripost

Tarlós István elmondta: a megállapodás lényege a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) kialakítása és bevezetése.

 Várhatóan már az év második felétől lehet majd mobiltelefonon jegyet és bérletet venni, az időalapú jegyeket pedig várhatóan 2020 végén, 2021 elején vezetik majd be - ismertette.


  Pintér Sándor közölte: az új fővárosi rendszer olcsóbban valósul meg, mint amilyen az eredeti szerződés alapján lett volna, és magasabb színvonalú szolgáltatás nyújt majd.

A %% már a múlt héten beszámolt róla, hogy még az idén mobilra költözik a BKV-jegy.

Mint ismeretes,a  rendszer lényege, hogy a szol­gál­ta­tók rend­sze­reit még idén össze­kap­csol­ják, így min­den tö­meg­köz­le­ke­dési esz­kö­zön hasz­nál­ható QR-kódos je­gyet ve­he­tünk majd, amit a mo­bil­te­le­fo­nunk­ról vagy egy kár­tyá­ról is le­ol­vas­hat az el­lenőr. Az új rend­szer­rel egyet­len jeggyel ház­tól házig utaz­ha­tunk vo­nat­tal, Volán-bus­szal és a bu­da­pesti tö­meg­köz­le­ke­dés já­ra­ta­i­val. Õs­szel indul az egy­sé­ges köz­le­ke­dési jegy­rend­szer pró­ba­üzeme.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?