INSIDER

Egyetlen adó sem emelkedik, csak csökkentések lesznek!

A jövő évi költségvetés a családok támogatásának költségvetése lesz, és a 2020-as adócsomag is ezt támogatja.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A 2020-as év költségvetése a családok támogatásának költségvetése lesz, a 2200 milliárd forintot is meghaladja a családok támogatására jövőre rendelkezésre álló összeg – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Ez 2010-hez képest, amikor 960 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra, két és félszeres emelkedést jelent.

A 2020-as költségvetés beterjesztésével egy időben a kormány benyújtotta a jövő évi adócsomagot is. És amire még nem volt példa:

egyetlen adó sem emelkedik, csak adócsökkentések lesznek.

Többek között csökken a kisvállalati adó, a szálláshely áfája, nem kell reklámadót fizetni, a feltöltési kötelezettség és az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűnik.

Az adórendszer alapjai nem változnak, a családi adórendszer megtartása, a négygyermekes anyák élethosszig tartó szja-mentességének bevezetése mellett a gazdaság minden szereplőjének könnyebb lesz 2020-ban.

Az adórendszer továbbra is Európa egyik legalacsonyabb, 15 százalékos személyijövedelemadó-kulcsán és a családi adókedvezményen alapul, ez utóbbi

380 milliárd forintot hagy jövőre a gyermekes családoknál.

2020. január 1-től azok az édesanyák, akik legalább négy gyermeket szültek vagy fogadtak örökbe, és saját háztartásukban nevelték őket, az szja-mentességnek köszönhetően 15 százalékkal többet vihetnek haza a fizetésükből, ami összességében 22 milliárd forintot hagy a nagycsaládosoknál.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?