INSIDER

Egy kazettára mondta fel Sándor: meggyilkolja a feleségét és annak két lánytestvérét

Sándor egykor rendőrként dolgozott.
  • Szerző: Ripost

Évek óta furcsán viselkedett Kovács Sándor, aki azt képzelte, felesége és annak lánytestvérei ki akarják forgatni a vagyonából, de arra senki sem számított, hogy végül 1985-ben ki is végzi az asszonyokat.

Súlyos balesetet szenvedett

A kisvárdai Sándornak volt már egy házassága, szépen éltek és ma már a krónikák sem szólnak róla, hogy miért váltak el. Későbbi visszaemlékezések szerint 1973-ban változott meg, amikor Trabanttal karambolozott, kiesett a szélvédőn és koponyasérülést szenvedett. Agresszív lett, és eddigre már második házasságában úgy képzelte, hogy a felesége családja, szűkebben a két sógornője kikészítik őt. Kovács rejtélyes esetekről is beszámolt: valaki elvágta a Zsigulija fékvezetékét, kétszer pedig a kerék is kiesett alóla – írta a Bors.

Felesége szerinte azzal zsarolta, hogy írassa rá a szőlő felét. A feleség családja szerint azonban Kovács egy időzített bomba volt, aki verte az asszonyt és annak gyerekét. Nekik volt igazuk.

Bukott rendőrből lett gyilkos

Kovácsot 1983-ban a rendőrségtől is leszerelték egy lopási ügy miatt, korábban pedig többször is kapott fegyelmit, sőt be is csukták, mert hivatalos eljárásban vert meg valakit. Elmeállapota 1984-re vált teljesen kezelhetetlenné: egy alkalommal úgy megverte a feleségét, hogy az asszonynak végleg elege lett belőle, beadta a válókeresetet, az apjához költözött.

Kovács utánament az apóshoz, kérte, jöjjön haza, de az asszony nemet mondott. A férfi erre visszament a kocsijához a szabályosan tartott vadászfegyveréért, egy pár pillanatra beült a kocsiba és gyakorlatilag egy beismerő vallomást mondott fel a rádiósmagnóban lévő Dolly Roll-kazettára.

Fotó: Pixabay

Visszament apósa lakásához, betörte az ajtó üvegét, és kétszer belőtt. Felesége rémülten próbált menekülni az ablakon keresztül, de Kovács észrevette és két lövéssel agyonlőtte. Ezután döntött úgy, hogy a két nővérrel is végez, hiszen szerinte ők voltak az igazi bűnösök, akik ellene hangolták a feleségét.

A saját hangját sem ismerte fel

Egyik sógornője az első lövés elől még el tudott hajolni, de a második lövés már eltalálta. A nő a kórházban halt bele a sérüléseibe.

Kovács aztán másik sógornője lakása felé vette az irányt, és nem kegyelmezett, ott is gyilkolt. A Hamza lányok szabályos lemészárlása a több helyszín ellenére sem tartott tovább 15 percnél. Kovács Sándor ezután hazament, késsel felvágta a nyakát és a csuklóját, de rátaláltak és meg tudták menteni az életét, hogy aztán halálra ítéljék.

Sándor a bíróságon nem akart emlékezni, azt állította, még a magnókazettán sem ismeri fel a saját hangját, de ez a védekezési taktika nem vált be, kivégezték.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?