INSIDER

Egy hete maradt az életéért küzdő 2 éves Marcinak

Egy hét alatt kellene összegyűjtenie a családjának a kezeléshez szükséges összeget.
  • Szerző: Ripost

Versenyt fut az idővel egy kétéves, beteg kisfiú, Bárdos Marci, akit itthon már nem tudnak meggyógyítani. A család egyetlen reménye egy németországi kezelés, de csak egy hetük maradt, hogy összegyűljön a kezelésre szükséges 30 millió forint.

Fotó: pixabay.com

Bárdos Marci élete 14 hónapos koráig remekül alakult. Ám a Heves megyei Recsken élő kisfiúnál ezt követően egy súlyos betegséget diagnosztizáltak az orvosok: egy hét és fél centis ciszták találtak az agyában, így azonnali műtétre volt szükség.

„Az operáció sikeresnek bizonyult, egy ideig nagyon boldogok voltunk – mesélte a Borsnak az anyuka. – Sajnos, az agydaganatból vett minta szövettanából kiderült, hogy rosszindulatú kórral állunk szemben, így azonnali sugárkezelésre volt szükség, mely nem használt, ahogy a négy hónapos kemoterápia sem. Ekkor döbbentünk rá, hogy idehaza nem tudnak a kisfiunkon segíteni”– mesélte letörten az anya.

A család azonban Németországban, pontosabban Kölnben talált egy lehetőséget, ahol Marci egy kemoterápiára épülő, kombinált vírus-, immun- és hőterápiát kapna, amellyel le tudná győzni a gyilkos kórt.Ezt összesen kilenc alkalommal kellene megismételni, így a kezelés szeptemberig tartana. De a terápia 30 millió forintba kerül, az idő pedig sürgeti őket.

A kezeléseknek január második hetében mindenképpen el kell kezdődniük, különben az orvosok nem tudják garantálni a sikert. Versenyt futnak az idővel. A családnak jelenleg 5 millió 200 ezer forintot sikerült összegyűjteniük, így még nagyon sok pénzre lenne szükségük.

És ezeket olvastad már?