INSIDER

Égő avarból mentették ki az idős férfit

Hatalmas füstfelhőre figyelt fel két szolgálatban lévő rendőr, Sándor Tamás és Horváth Norbert. A füst a marcali Rózsa utcai építkezés területéről szállt fel. Közelebb érve látták, hogy már egy hektáron ég az avar.
  • Szerző: L.A.

„A kerítés be volt zárva, le volt láncolva, így dudáltunk, kiabáltunk, de a biztonsági őr nem nyitotta ki a kaput. Tudtuk, hogy ott kell lennie, mert az autója ott parkolt„ – mesélte a -nak Horváth Norbert.

„Átugrottunk a kapun, akkor láttuk, hogy egy ember fekszik bent a tűzben hason, eszméletlen állapotban volt, nyöszörgött. Megfogtuk a kezét és kihúztuk a lángok közül.”


A két rendőr gyorsan értesítette a mentőket és a katasztrófavédőket, akik néhány perc alatt kiértek, eközben ők megkezdték az elsősegélynyújtást. Horváth szerint a 76 éves férfit másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba, az életét viszont sikerült megmenteni.

Az orvos szerint, ha még tíz percig a tűzben marad, biztosan meghal, mert az orra és a légcsöve is súlyosan megsérült, teste mintegy 20 százaléka így is megégett. A férfi biztonsági őrként dolgozott a területen, akkor lett rosszul, amikor a szemetet szedte, és már nem tudott elmenekülni a tűz elől.

 

És ezeket olvastad már?