INSIDER

Eddig titkolt részletek derültek ki a pásztói csecsemőgyilkosság ügyében

Mónika, miután megszülte kisbabáját, órákra eltûnt, senki sem tudja, hogy hol járt. Barátnőjének később azt mondta, még nem volt 3 hónapos terhes, elvetélt, azért véres a ruhája.
  • Szerző: Cs.R.

Mónika előzetes letartóztatását még pénteken elrendelte a Salgótarjáni Járásbíróság. A 34 éves nő könnyeit törölgetve csupán annyit mondott, hogy nem ismeri el a gyilkosságot.

A %% további részleteket derített ki a szörnyű éjszakáról. Mint kiderült, Mónika egyik pillanatról a másikra eltűnt a barátnője házából, később többen is látták az utcán, amint véresen, hálóingben kószált. A nő hajnalban bekopogott volt kollaganőjéhez, akinek csak beteg lánya volt otthon, tőle kért egy nadrágot kölcsön. Azt mondta, elesett, azért van szüksége a ruhadarabra.

Barátnőjének azt állította, hogy még nem volt 3 hónapos terhes, elvetélt, ezért véres a ruhája. Ezekben az órákban rejthette el kisbabájának a testét, amiről lapunk úgy tudja, lapzártánkig nem találták meg.

Mónika élettársa, János nem ment el a bíróságra tegnap, a nő előzetes letartóztatásának elrendelésére.

- Nem tudom még látni őt, annak ellenére sem, hogy biztos vagyok benne, hogy  nem csalt meg engem. Ma hazajöttünk a gyerekekkel, minden pillanatot igyekszem velük tölteni.

A legnagyobb gyereknek azt mondtam, hogy anyu csúnya dolgot tett, nem tudom, mikor jöhet haza.

A középsőnek pedig azt, hogy Móni kórházban van. Nagyon sírtak mindannyian. Pszichológus is segít nekem - magyarázta az apa.

- Szilveszter estét külön töltöttük. Összevesztünk, és Móni elment itthonról. A gyerekekkel maradtam, másnap mentem érte. Utólag is százszor átgondoltam, de semmi gyanús nem látszott rajta. Megöleltük egymást, kibékültünk és együtt jöttünk haza – meséli a nak a férfi. -

Amikor egy héttel később hallottam, hogy halott baba fejét találta meg egy kutya, válogatott szavakkal szidtam azt, aki ilyet tesz. Õ is beszállt a szidalmazásba,

nem szégyenkezett, nem vonult félre, velem együtt káromkodott.

A méhlepény bennmaradt…

Úgy tudjuk, Mónikának muszáj volt orvoshoz mennie, mert a méhlepényt nem tudta megszülni és napról napra rosszabbul volt. Az orvos tett feljelentést a rendőrségen.

Rémálmai vannak a babafej megtalálójának

Szabolcs, aki a baba fejét megtalálta, az eset óta nem tudott aludni.

- Nem merek lefeküdni, mert félek, hogy rémálmaimban újra megtalálom a kisbaba fejét, szeretném elfelejteni, remélem megtalálják a kicsi többi testrészét is és békében nyugodhat szegény - csóválta a fejét Szabolcs.

Mónika magába fordult

Ügyvédje szerint teljesen magába fordult, nehezen kommunikál.

- Január elsején ahhoz a házhoz közel, ahol az estét töltötte, megszülte a kisbabát. Vallomása szerint a csecsemőt ekkor magára hagyta, és nem tud semmit a baba további sorsáról. A gyilkosságban nem vallotta bűnösnek magát, csak a szülés tényét nem ismerte fel - magyarázta dr. Pongó Erik, H. Mónika kirendelt ügyvédje.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?