INSIDER

Ebédet vitt Varju Lászlónak a Fidelitas

Ebédet vitt egy újpesti menzáról Varju Lászlónak a helyi Fidelitas a IV. kerületi DK irodájába azért, "hogy ne kelljen a képviselőnek a Várban, vagy a Rózsadombon ebédért kuncsorognia".

Ozsváth Kálmán, az Újpesti Fidelitas ügyvezető alelnöke elmondta, felszólították Varju Lászlót, hogy hagyja abba a színészkedést, és

ne hozzon többé szégyent az újpesti polgárokra.

Renge Zsolt, az Újpesti Fidelitas alelnöke kifejtette, álságos Gyurcsány Ferenc pártjának felháborodása, hiszen Varju Lászlóék olcsóbban étkeznek a Parlament menzáján, mint a miniszterelnök és munkatársai a Karmelita kolostorban.

Az eseményről a PestiSrácok.hu készített felvételt.

 

Varju László a PestiSrácok.hu-nak elmondta, feleslegesnek tartja ezt az akciót, mert ennek ő a címzettje. Kifejtette, tudomása szerint 2,4 millió forintért bérli a Gundel a Karmelita kolostorban a helyet, és úgy hallotta, hogy 110 adag ételt adnak el egy nap. Vagyis számításai szerint 30 ezer forintos veszteséget termelnek naponta. Varju László szerint erre a felvetésre kellene válaszolni.

A DK-s képviselő a kórházi és iskolai étkeztetést is kritikával illette, illetve elmondta: ha ennyi pénzért fel tudtak húzni egy ilyen épületet, akkor indokolatlan, hogy ilyen olcsón étkeztetik benne a Miniszterelnökség dolgozóit. A képviselő elmondta, beadtak egy törvényjavaslatot azzal kapcsolatban, hogy a rászoruló gyerekeknek országszerte jusson ennyi pénzért, ugyanilyen minőségű étel a jövőben.

Varju László arra nem tért ki, hogy vajon a Gundel számára mennyire presztízs értékű a jelenlét a Miniszterelnökségen, mint ahogy arra sem, hogy érdeklődött-e a szerződés részletei iránt?

Varju László hozzátette, ha igény van rá, akkor szívesen beszélget a Fidelitas-szal az ügyről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?