INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: pokoli hőség tombol az egész országban

Hét megyét érintő harmadfokú hőségriasztást adtak ki a szakértők. Az ország másik felében sem lesz jobb a helyzet.
  • Szerző: Ripost

Kedden 0:00 órától a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett életbe országszerte. A szerdai nap folyamán Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Tolna, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében is elviselhetetlen hőség várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legmagasabb hőségriadóval érintett területeken a napi középhőmérséklet 29 °C felett valószínű. Még az ország másik felében, ahol másodfokú riasztás van érvényben a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű.

Hét megyében lesz harmadfokú hőségriadó
Fotó: OMSZ

Szerdán egész nap túlnyomóan derült, napos idő várható. Csupán az Északi-középhegységben lehet átmenetileg több a gomolyfelhő, amelyből délután egy-egy zápor, zivatar kialakulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többnyire mérsékelt marad a nyugatias szél, élénk légmozgás, átmeneti szélerősödés főleg a Kisalföldön, illetve zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 33 és 38 fok között alakul, de a Kisalföldön néhol csupán 31, 32 fok valószínű.

Csütörtökön a hajnali, kora reggeli órákban az ország északnyugati részén több lehet a felhő, oda záporok, zivatarok sodródhatnak be. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre készülhetünk.

Délutántól helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet nagy területen élénk, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a maximum-hőmérséklet 34 és 39 fok között várható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?