INSIDER

Durván felverte az iskolabezárás a bébiszitter árakat, két hétre előre nincs segítség

Egy olvasónk azt mondja: az ügynökség a következő két hétre már nem tudott nekik bébiszittert biztosítani. Már arra is gondolt, hogy munka nélkül maradt vendéglátós ismerőseit kérdezze meg.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely, hogy az óvodákat és általános iskolákat április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárják. A bejelentés hatására a gyerekvigyázók lettek az egyik legkeresettebb dolgozók ma Magyarországon, megugrottak a bébiszitter árak.

„Beszéltem a bébiszitter ügynökséggel, és a következő két hétre nem tudtak segítséget biztosítani. Már azon gondolkodom, hogy végig hívom a munka nélkül maradt vendéglátós ismerőseimet” – mondta a nak egy kétségbeesett anyuka.

Az iskolabezárás felverte a bébiszitter árakat Fotó: pixabay

Bár a következő két hétben valószínűleg rengetegen fognak home office-ban dolgozni, ez nagyon sok munkahelyen nem megoldható. A munkahelyükre járó szülőknek azonban felügyeletet kell biztosítaniuk gyermekeik számára, és sok esetben nem tud a nagyszülő sem segíteni, így nem csoda, hogy hamar elfogytak az igényelhető bébiszitterek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?