INSIDER

Durva történet, már mobilházat is bevetnek a csalók Magyarországon

A csalássorozat öt gyanúsítottját fogták el a Békés megyei rendőrök. 
  • Szerző: Ripost

Egy Budapesten élő, hernádi nő hirdetéseket adott fel az egyik népszerű internetes portálon. A módszere egyszerű volt: áron alul kínált nagy értékű dolgokat: mobilházat, mobilgarázst, munkagépeket, konyhabútort, majd a nála jelentkezőkkel telefonon egyeztette a feltételeket. Több százezer, esetenként egymillió forintnál is magasabb összeget kért előlegként, amit előre el kellett utalni. A vásárlóknak azt mondta, hogy az adott dolog iránt sokan érdeklődnek, gyorsan kell dönteniük és fizetniük, ha azt szeretnék, hogy ne más vegye meg azt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő társa, egy 45 éves vilmányi férfi olyan embereket szervezett be, akik számlákat nyitottak, amikre a nő az utalásokat kérte – írja a police.hu.

Ahogyan érkeztek a különböző összegek, a férfi a számlatulajdonosokkal felvetette a pénzt: valamennyit adtak belőle a számlák tulajdonosainak, ám a nagy részét maguk között osztották el a csalók.

A 45 éves férfit még februárban elfogták, a bíróság korábbi bűncselekményekért szabadságvesztésre ítélte, de a büntetése letöltését nem kezdte meg, ezért börtönbe vitték.

Fotó: police.hu

A 48 nőt a békéscsabai rendőrök szerdán Budapesten fogták el és őrizetbe vették.

Fotó: police.hu

Rajta kívül még egy férfit, illetve három nőt állítottak elő. A rendőrség csalás miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?