INSIDER

Durva részletek derültek ki a meggyilkolt újpesti vállalkozó ügyében

Megbukott a hazugságvizsgálaton az egyik gyanúsított.
  • Szerző: Ripost

Magukat erősítik, a másikat gyengítik – ez a jól megszokott forgatókönyv rajzolódik ki A. Csaba feltételezett gyilkosainak kihallgatása után.

Tökéletes gyilkosságnak gondolhatták, minden részletet alaposan kiterveltek, de a jelek szerint a büntetlen előéletű gyanúsítottak tapasztalat híján nem számoltak a nyomozók alapos munkájával.

Ahogy arról a %% többször is beszámolt, a 47 éves férfit két üzletfele vette fel május 5-én Újpesten, majd meg sem álltak vele Szent­endréig. A harmadik társuk már a megásott gödörnél várt rájuk. A gyanútlan Csaba az anyósülésen ült, a mögötte helyet foglaló férfi pedig egy váratlan pillanatban – már a helyszínen – egy bekészített dróttal fölé hajolt, és megfojtotta. H. Richárd, S. Bence és E. Krisztián elföldelte az áldozatot. A férfi eltűnését másnap jelentette az élettársa.

A rendőrök feltérképezték a vállalkozó utolsó napjait, így az egyik későbbi gyanúsítottat is gyorsan kihallgatták. Már az elején ellentmondásba keveredett önmagával, később a társai is hasonlóan tettek. Ismeretes, ketten végül részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tettek, amiben bemártották harmadik társukat is. A Bors legfrissebb információi szerint mindehhez hozzájárulhatott az is, hogy a gyanúsítottak között volt, aki megbukott a hazugságvizsgálaton.

A Bors által megkérdezett szakértő szerint az elkövetők lelkileg tudják támogatni egymást és a „munka” is megosztható, de a lebukás szempontjából óriási a veszélye.

"Ilyenkor gyakran még trükkökre sincs szükség a rendőrség részéről. A kihallgatás során csak megkérdezik, hogy mit tudnak a férfi eltűnéséről, s hiába beszélnek össze előre, az apró részletek tekintetében könnyen ellentmondásba keveredhetnek" – magyarázta Németh Zsolt kriminológus.

"A hazugságvizsgáló alkalmazása az ügyek korai szakaszában nagyon jellemző. Az is információval bír a rendőrök számára, ha a gyanúsított visszautasítja azt. Gyakori, hogy az elkövetők egymásra mutogatnak, csak hogy a saját pozícióikat erősítsék" – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?