Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.09.

Durva, mik vannak a magyar szarvasok gyomrában

Óriási vihart kavart a nemzetközi sajtóban a hír, hogy 7 kiló műanyag zacskót és más hulladékot találtak egy elhullott szarvas gyomrában Thaiföldön. Sajnos a magyar vadak is rendszeresen esznek műanyagot, mivel az erdőinket is elborítja a kidobott szemét…

Felháborodott az egész világ, amikor thaiföldi nemzeti parkban felboncoltak egy elhullott szarvast, aminek a halálát a gyomrában

talált 7 kiló műanyag okozta.

Kávészacskók, szemeteszsákok voltak a gyomrában

Ezek között voltak levesporok zacskói, kávézacskók, szemeteszsákok, de volt az állat gyomrában törölköző, és megdöbbentő módon még egy alsónemű is.

Fotó: Barcsi Erdészet

„A szarvas elpusztulása mutatja, hogy komolyan kell venni a problémát, és csökkenteni kell az egyszer használatos műanyagok mennyiségét a világban” – mondta a nemzeti park igazgatója, aki a természetbarát termékek használatát sürgeti.

A zöldhulladékkal a csomagolóanyagot is megeszik

„Sajnos a magyar dámszarvasok is esznek akaratukon kívül műanyagot” – mondta el lapunknak a Budakeszi Vadaspark szóvivője, Zachán Viktor. – „Ha lakóterület környékén élnek, akkor hozzáférnek a háztartásból származó szeméthez, amiben növényi hulladékot keresnek maguknak. De a szarvas, mint sok más állat, megeszi a műanyagot is a mellette lévő ehető élelemmel. A műanyag a bélrendszerébe bekerülve elakad, nem tudja megemészteni. Szerencsére a thaiföldihez hasonló eset nem történt a vadasparkban.”

Fotó: Barcsi Erdészet

A vadaspark a többi állatkerthez és állatparkhoz hasonlóan ügyel a tisztaságra, és figyelmeztetik a látogatókat is, hogy ne szemeteljenek, és csak az állatok számára fogyasztható csemegével etessék őket.

A Ripost megkeresett magyar vadászokat, akik elmondták: ők is megdöbbenve hallották a hírt. Azt nem tudták megmondani, mennyi műanyag lehet egy magyar szarvas gyomrában, mert a vadászok nem boncolnak, csak kizsigerelik az állatot, és a legtöbb esetben a gyomra tartalmát nem nézik meg.

Heti egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg

Egyre ijesztőbb, ahogy a műanyag elborítja a természetet az egész világon. Tavasszal egy bálna halála miatt vert riadót a világsajtó: a gyomrában 40 kiló műanyagot találtak. Akadnak olyan helyek Hawaii partjainál, ahol hétszer annyi műanyagdarabka van a vízben, mint hal – derül ki egy most publikált kutatásból.

A legtöbb gondot a műanyag zacskók mellett a PET-palackok okozzák: csak Magyarországon másfél milliárd ilyen palackot adnak el évente. A mikroműanyagok miatt hetente egy bankkártyányi, azaz 5 gramm műanyagot eszünk meg mi, emberek is.

Fotó: Barcsi Erdészet

Japánban több szarvast is megölt a műanyag

A Japán Nara Parkban, a Todaiji-templom közelében találtak egy rossz bőrben lévő szarvast, másnap a mindössze 30 kilós állat elpusztult. A boncolás után kiderült, hogy az állat gyomrát szinte teljesen kitöltötte a műanyag, leginkább zacskók voltak benne. Összesen 3,2 kilogramm hulladékot nyelt le az állat, ami megakadályozta, hogy az élelem felszívódjon, ez okozta a halálát. Az eset után még 8 elhullott szarvast boncoltak fel, melyek közül 6 állat gyomrában találtak műanyagot.

Műanyag miatt halt meg a „magyar” zsiráf

2013-ban a Szegedi Vadasparkban azért pusztult el egy zsiráf, mert bélelzáródást okozott neki egy lenyelt műanyag tárgy. Süsü, a fővárosi állatkert vízilova 1994-ben azért pusztult el, mert valaki egy gumilabdát dobott a nagyra nyitott szájába.

A rákok felét műanyag öli meg

Félmillió rákot ölt meg a műanyagszemét az Indiai-óceánon lévő Kókusz-szigeteken egy friss kutatás szerint. Az egyébként nagy, üres csigaházakban, kagylókban menedéket találó rákok beszorulnak a műanyagpalackokba, vödrökbe, dobozokba – volt olyan doboz, amelybe több mint 500 rák ragadt bele és pusztult el. Az egy négyzetméterre eső rákok felét a műanyag öli meg.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik