INSIDER

Mekkora szemétség: duplán verik át a védőoltásra jelentkezőket

Nem kérdés, a nyitás kulcsa a védőoltás. Rengeteg jelentkező tűkön ülve várja a hívást a háziorvosi rendelőből.
  • Szerző: Ripost

Felháborító, a bűnözők új módszere, a védőoltás átverés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Tegnap délután a 87 éves anyósom kapott egy hívást ismeretlen számról, hogy ma menjen oltásra egy terézvárosi címre.” – kezdte a furcsa történetet a Facebookon egy férfi.

vakcina átverés

A bűnözők új módszere a védőoltás átverés, telefonon hívják az időseket (Képünk illusztráció)

Mivel furcsának találták a telefonhívást, a család azt tanácsolta neki, hogy ne menjen el. Este beigazolódott, hogy nem volt alaptalan a gyanú, ugyanis felhívták a családot a háziorvosi rendelőből. Amikor elmondták, hogy mi történt velük, a háziorvos asszisztense jelezte, többeknél próbálkoztak a csalók, és a védőoltás ürügyén próbálták átverni az embereket.

A posztoló állítja, a rendőrség is megerősítette a család információját: csalók telefonáltak. A zsaruk több bejelentést kaptak a napokban ilyen jellegű trükkről. A figyelemfelhívó poszt alatt is volt olyan kommentelő, akinél szintén próbálkoztak.

Csepelről és Zuglóból is panaszkodtak, ott is megy a védőoltásos átverés. Minden esetben idős embereket hívtak a csalók vonalas telefonon, s az esetekben közös volt, hogy a hívók nem mutatkoztak be és a háziorvosi rendelő vagy az oltópont helyett egy lediktált címre hívták az időseket.

„Az idős nénit másnap délelőtt újra hívták, hogy már el kellett volna indulnia. Az üres lakás kellett volna nekik a betöréshez?” – tette fel a kérdést az aggódó családtag.

A történetet azért osztották meg az interneten, hogy felhívják a figyelmet a dupla átverésre. Egyrészt egy olyan helyre megy az átvert személy, ahol nem kap védőoltást, másrészt kihasználhatják a betörők azt, hogy nincs otthon és kirámolhatják a lakását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?