INSIDER

Dunakeszi tragédia: Ez a vizsgálat megmenthette volna az áldozatok életét?

A kommentelők nem értik, hogy ha voltak előjelei a dunakeszi tragédiának, akkor miért nem vizsgálta meg pszichológus a családirtó apát.
  • Szerző: Ripost

A dunakeszi családirtás ügye továbbra sem hagyja nyugodni a közvéleményt. Még mindig újabb ás újabb teóriák látnak napvilágot arról, hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

A kommentelők most azon diskurálnak, hogyan lehetett volna megmenteni a tragikus körülmények között elhunyt kisfiú, édesanya és nagymama életét.

Több hozzászóló szerint mivel a lövöldöző, B. László a gyilkosságokat megelőzően is adott jeleket arra, hogy esetleg veszélyeztetheti a családja épségét, mindenképpen pszichológiai vizsgálatra kellett volna küldeni.

Mivel László és gyermekének anyja, Melinda válófélben voltak a tragédia előtt, a nő kérhette volna a pszichológiai felmérést a férfinél, de valamilyen oknál fogva ez nem történt meg. Ha egy szakember felmérte volna az állapotát és megállapítja, hogy valamilyen mentális zavarral küzd, akkor távoltartási végzést lehetett volna kérni ellene, ami megmenthette volna a család életét.

Más kommentelő úgy tudja, hogy az anya többször is bejelentette a rendőrségen, hogy a volt férje zaklatja, fenyegeti a családot, de mégsem történt semmilyen intézkedés az ügyben.

Fotó: Facebook

Az embereknek számtalan teóriája van arra, hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiát, de egy dologban mindegyikőjük egyetért, valakinek fel kellett volna ismerni, hogy valami baj van a férfival és meg kellett volna tenni a kellő óvintézkedéseket a család védelmében.

Ez történt a tragédia napján

Vadászpuskával végzett kisfiával, volt szerelmével és anyósával az elborult B. Zoltán Dunakeszi egyik csendes kis utcájában. A férfi és exe közös kisfiuk láthatása után kapott össze, a férfi először volt párját, Melindát és anyósát, Évikét, végül pedig a puskaropogásra kirohanó Maxot lőtte le.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?