INSIDER

Dunai hajótragédia: egy nő az utolsó áldozat

A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára.
  • Szerző: Ripost

Egy nő a dunai hajóbaleset utolsó, eddig még meg nem talált áldozata. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. A katasztrófát mindössze hét koreai turista élte túl.

A 24.hu megkereste a BRFK-t, hogy megtudja, mekkora erőket mozgatnak meg a szervek jelenleg ahhoz, hogy az utolsó koreai áldozatot is megtalálják:

"A BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresi a május 29-ei hajószerencsétlenség utolsó áldozatát. A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére egyaránt. Naponta átlagosan 8-10 hajóval, a mai napon 8 hajóval folyik a kutatás" – közölte a BRFK, hozzátéve: mindaddig folytatják a keresést, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?