INSIDER

Dunai hajóbaleset: megszólalnak a sztárok

A tegnapi szörnyû hajóbaleset kapcsán megszólalnak hazai sztárok. Czutor Zoltán, Schobert Norbi elmondja a Dunai hajózásról a véleményét, Will Smith pedig meglepő dolgot mûvel.
  • Szerző: Ripost

Czutor Zoltán: „Soha nem mondták el, hogy hol vannak a mellények”

Czutor Zoltán megrendült a baleset híre hallatán, és úgy érzi, szükség lenne komolyabb szabályozásokra a hajózásban.

„Nekem csak tengeri hajózásra van engedélyem, az édesvízi, folyóvízi szabályokat nem ismerem. De a tengerhajózásban még le is csuknak, ha úgy indulok el, hogy nem mondom és mutatom meg mindenkinek, hogy mi a teendő havária esetén, és hol vannak a mentőmellények. Nem emlékszem, hogy a Dunán bármikor közölték volna velünk, hogy hol vannak a mellények, a mentőöv, vagy, hogy balesetnél mi a protokoll. Nagyon sokszor hajóztam a Dunán, például a Sziget Fesztivál alatt is, de esküvőt is ünnepeltünk hajón, soha senki nem hívta fel a figyelmünket arra, hogy mit kell tenni vészhelyzet esetén– sopánkodott az énekes.  

 

Schobert Norbert soha nem hajózna a belvárosban

Schobert Norbert 16 éves hajózási tapasztalattal rendelkezik, imádja a Dunát, így nem csoda, hogy őt is megrázta a tragédia. Az üzletember azonban inkább a holtágakat kedveli, elkerüli a belvárost.

„A Dunakanyar csendesebb vizeit szeretem, a belváros túl forgalmas. Eleve óriási felelőtlenség volt ilyen időjárási körülmények között elindulni hajóval. Bár a szakértői vizsgálat még tart, nem biztos, hogy a kapitány hibázott. A Dunában ugyanis rengeteg uszadékfa található, amik akár egy-két méterrel is lehetnek a víz alatt. Ha egy ilyen keresztbe elakasztja a hajót, egyből befordul" -   mondta a %%-nak Norbi.

 

Will Smith dunai tánca felháborodást keltett

Órákkal azután, hogy a dunai hajókatasztrófa híre bejárta a világsajtót, Will Smith feltöltött egy videót az Instagram-oldalára. A vidám hangulatú felvétel azzal indul, hogy a színész az egyik budapesti gasztrohajó fedélzetén táncol. Az események fényében Will posztja több mint ízléstelen, és ezt jelezték is neki a kommentelők.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?